Олег Панюта: «Я не знаю жодного журналіста на „Новому”, якому б Ткаченко наказав звільнитися через відмову виконання «темників»

18 Лютого 2005
1316
18 Лютого 2005
17:38

Олег Панюта: «Я не знаю жодного журналіста на „Новому”, якому б Ткаченко наказав звільнитися через відмову виконання «темників»

1316
Хто-небудь чув від Ткаченка чи від „команди Ткаченка”, що запропонована ним концепція є „истиной в последней инстанции”? «Детектор медіа» продовжує дискусію, розпочату статтею Наталії Лигачової «Что-то с совестью…нашей» стосовно питання співвідношення професіоналізму та моральності у журналістській діяльності. Сьогодні ми публікуємо – без скорочень, редагування та коментарів - відгук Олега Панюти, члена команди Олександра Ткаченка. Ми готові опублікувати також будь-які інші точки зору.
Олег Панюта: «Я не знаю жодного журналіста на „Новому”, якому б Ткаченко наказав звільнитися через відмову виконання «темників»
Шановне товариство, колеги-журналісти!

Дозвольте і мені висловити власну точку зору з приводу останніх звинувачень на адресу Олександра Ткаченка. Вважаю, що маю на це право, оскільки знайомий з ним принаймні 10 років, з яких останні шість – працював разом з ним на Новому каналі.

Що закидають Ткаченку? Що він останні кілька місяців у якості керівника Нового каналу примушував журналістів працювати за темниками? Я можу заприсягтися: жодного разу, як керівник ранкового блоку мовлення на „Новому”, як ведучий ранкового „Репортеру”, в очі не бачив так званих „темників” і тим більше не використовував їх у своїй роботі (що це таке – зміг побачити на сайті „Українська правда”, де їх періодично публікували). Підтвердити це можуть мої колеги з ранкового блоку. Очевидно, на Ткаченка здійснювався тиск стосовно „Репортера”. Однак, дозвольте нагадати, саме Олексадр вирішив до мінімуму скоротити випуски новин за хронометражем, аби не допустити потрапляння до ефіру потрібних матеріалів з боку влади.

З іншого боку, мені абсолютно не зрозуміло, чому саме зараз Ткаченка починають зображувати таким собі спотворювачем інформаційного простору України? З нього малюють „інформаційного монстра”, при цьому забуваючи „феноменальні” випуски новин на Інтері, 1+1, ICTV, певну суб‘єктивність у поданні інформації на „Ері” та 5-му каналах. Виходить, що усе інше ми вже забули, чи не хочемо згадувати? Та чи має право на існування така вибірковість?

Згадування про Ткаченка як керівника холдингу, і у цьому зв‘язку начебто керування ним інформаційною політикою на решті каналів взагалі не є серйозним. Ми з вами - дорослі люди, і знаємо, що цими процесами на згаданих каналах займалися зовсім інші.

Тим більше, я не знаю жодного журналіста на „Новому”, якому б Ткаченко наказав звільнитися через відмову виконання темників.

Ткаченкові закидають, що він просуває власну концепцію ГТ – а хто-небудь чув від Ткаченка чи від „команди Ткаченка”, що запропонована ним концепція є „истиной в последней инстанции”? Я розумію, що в цій країні й досі „инициатива наказуема”. Та складається враження, що саме розуміння Олександром комплексу проблем на шляху створення ГТ та конкретні шляхи їхнього розв‘язання і лякає тих, хто до такого розуміння поки не дійшов.

Ткаченко відстоює свою ідею? Згоден. А хто сказав, що вона не має права на існування? Але, замість обговорення концепції „від Ткаченка” чую лише чиїсь образи та звинувачення у перетягуванні ним ковдри у власний бік. Давайте обговорювати й інші пропозиції, та поки їх не видно-не чути.

І останнє: думаю, переважна більшість колег-журналістів, яким доводилося працювати із Олександром, не мають сумнівів у професійних якостях Ткаченка-журналіста, Ткаченка-менеджера. Тож, даючи оцінку його діям, давайте відкидати емоційну складову, не забуваючи при цьому протирати очі.

З повагою,

Усі матеріали з проблематики створення Суспільного мовлення в Україні та реформування державних ЗМІ „Детектор медіа” публікує за підтримки МВФ „Відродження”
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ведучий ранкових випусків „Репортер” на Новому каналі у 2000-2004 роках
Фото - www,novy,tv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1316
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду