Газети кращі ЗМІ, ніж телебачення

8 Листопада 2002
881
8 Листопада 2002
09:21

Газети кращі ЗМІ, ніж телебачення

881
Учасники зборів щорічної конференції Асоціації газетних редакторів Америки вважають, що газети мають змогу подати суспільству більш комплексну картину подій, ніж ТБ. У Балтіморі, на східному узбережжі Сполучених Штатів пройшла щорічна конференція Асоціації газетних редакторів Америки (АГРА).
Газети кращі ЗМІ, ніж телебачення
Понад 320 газетярів розкритикували нон-стоп висвітлення ефірними і кабельними телекомпаніями драми пов”язаної із “вашингтонським снайпером”, зауваживши, що преса була більш адекватна в поданні цієї історії. Символічно, що конференція АГРА пройшла у менш ніж годині їзди на авто від місця останнього пострілу “снайпера” і на неї зібралося на третину більше редакторів американських газет, ніж торік.

"Все скочується до сенсаційності," – заявив керівник асоціації, редактор видання “Фрі ланс-стар” з міста Фредеріксбург Ед Джонс, маючи на увазі телерепортажі. - "Їхній тон зашкалює. Наче навруги щезло усе, крім снайпера”. Інші учасники зборів вважають, що газети мають змогу подати суспільству більш комплексну картину подій, оскільки в них тільки один вечірній дедлайн і в багатьох випадках більша кореспондентська мережа, ніж у місцевих телекомпаній. "З точки зору споживача газета є більш зручною," – заявив редактор газети “Арізона ріпаблік” з Феніксу Том Каллінан. - "Хоча, на мою думку, ТБ має більше можливостей і прагне працювати з миттєвими новинами і чекати на такі. Такі от справи!" Редактор “Ньюз джорнел” з Мансфілда, штат Огайо Карл Ганнел з цим згоден: "ТБ намагається видати 15 хвилин новин, а потім чекати упродовж 3-годинного вікна програми. Це не завжди є гарною журналістикою".

Деякі редактори, такі як Карен Магнусон із “Рочестер демократ” і “Кронікл” не були здивовані, що телевізійники знову шоуізували трагедію, особливо якщо винагородою стали вищі рейтинги. Водночас, Карен вважає, що, незважаючи на це, більшість людей однаково брали до рук газети, щоб ознайомитися із грунтовнішим висвітленням подій. "В газетах більше творчих співробітників," – каже вона. - "І тому люди сподіваються, що газета є кращим джерелом інформації”. Справді, в останні дні снайперської драми американська преса робила акцент на власних розслідуваннях більшості побічних моментів. Так “Річмонд таймз діспатч” з’ясувала, що гадальні карти таро були виявлені не тільки на одному місці злочину, а й на інших, а “Сан оф Балтімор” перша повідомила, що невідомий снайпер зажадав викуп у 10 мільйонів доларів. Більшість газетних редакторів визнали, що під час драми їм доводилося щільно контролювати роботу своїх репортерів, тоді як мало хто з них утримався від тотального контролю за ньюзрумами, оскільки це йде в розріз із загальноприйнятими стандартами підготовки матеріалів. "Як на мене, дискусія про драму зі снайпером стала наріжним каменем конференції," – заявив Карл Ганнел. - "Ми бачимо, що усі редактори знаються на головній події країни останніх днів і розмова допомогла не забути, навіщо ми працюємо".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
“Новий канал” за матеріалами “Асошейтед прес”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
881
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду