Сценаристів дискримінують за віком

7 Листопада 2002
659
7 Листопада 2002
12:35

Сценаристів дискримінують за віком

659
Таке може бути тільки в Голлівуді: досвідчений сценарист Гарі Міллер позивається до “Ворнер бразерз”, оскільки його звільнили з роботи за старість Таке може бути тільки в Голлівуді: досвідчений сценарист Гарі Міллер позивається до “Ворнер бразерз” і продюсерів мережі “Фокс” оскільки його звільнили з роботи за старість. Гаррі щойно виповнилося 54 роки, він є автором сценаріїв успішних серіалів “Лейверн і Шерлі", “Старі приятелі” й “Новий принц Бел Ейр”.
Сценаристів дискримінують за віком
Адвокати заявили, що їхньому клієнту довелося піти тому, що телепродюсери хотіла винайняти молодших письменників попри те, що сценарії Міллера неодноразово висувалися на здобуття премії “Еммі”.

"Це ще один приклад в телеіндустрії, коли молодшим за 40 років надають незаконну перевагу," – заявив адвокат Стів Спренгер. - "Ця політика не нова для “Ворнер бразерз” і “20 сторіччя Фокс”. Цей адвокат співпрацює із адвокатською конторою у Вашингтоні, яка останніми місяцями ініціювала судові процеси з метою захисту прав 150 сценаристів, які зазнали на роботі дискримінації за віком.

Як написано у позові, поданого до суду Лос-Анжелеса, Міллер - старший за усіх 40 працівників, найнятих для роботи над серіалом "Реба". Головну роль у ньому грає 47-літня кантрі-співачка Реба Макентайр, яка намагається втримати своє сімейство від розвалу. Серіал, що дебютував минулого року, став найрейтинговішим телепродуктом “Ворнер бразерз”. Після першого сезону трансляцій продюсери вирішили, що серіалу бракує конфліктності й гумору, тому взяли на місце оригінального керівника проекту Еллісон Гібсон іншого талановитого автора серіалів Кевіна Еббота. Згаданий нами Гарі Міллер лишив роботу в той самий час. За данними агенства “Рейтер” в судовому позові не вказано, що саме Еллісон Гібсон брала на роботу 54-річного сценариста в якості консультаційного продюсера і згодом рекомендувала на вищу посаду співвиконавчого продюсера. Там вказано, що телемережа “Фокс” і студія “Ворнер бразерз” відмовили Міллеру в підвищенні й згодом звільнили їх обох, взявши натомість кілька письменників і продюсерів, середній вік яких 30 років. Також адвокати написали у позові, що сценаристами на телебаченні працюють тільки 2% старших за 50 років письменніиків, тоді як у Гільдії письменників Америки таких майже третина. Серед літніх митців на американському телебаченні нині працююють 79-річний Аарон Спеллінг і подружжя Сід і Марті Крофф, яким відповідно 73 і 65.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
“Новий канал”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
659
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду