Не тільки вибори програв, а й телеканал втратив

30 Жовтня 2002
787
30 Жовтня 2002
10:09

Не тільки вибори програв, а й телеканал втратив

787
Майже місяць триває бойкот засідань парламенту Лівану з боку 10 депутатів-християн на знак протесту щодо закриття відверто анти-сирійської телевізійної станції “Мурр” Майже місяць триває бойкот засідань парламенту Лівану з боку 10 депутатів-християн на знак протесту щодо закриття відверто анти-сирійської телевізійної станції “Мурр”. Про бойкот оголосив Кьюрнет Шехван - лідер парламентської групи маронітів, яка виступає проти сирійського домінування у Лівані.
Не тільки вибори програв, а й телеканал втратив
На підтримку бойкоту виступив і кардинал Насралла Сфейр, лідер найбільшої ліванської християнської церкви маронітів. Щоправда, бойкот маронітів став швидше пропагандистським трюком, щоб привернути увагу громадськості, ніж спробою реально паралізувати роботу ліванського парламенту, який налічує 128 депутатів.

Телестанцією “Мурр” (Murr), відомої за абревіатурою MTV, володіє активіст маронітів Гарбіель Мурр, яка власне і названа на його честь. Вона була закрита у вересні за вироком суду через порушення закону, за яким заборонена будь-яка пропаганда під час виборів. Підставою для процесу слугувало висвітлення станцією червневих довиборів до парламенту, які Габріель програв... своїй племінниці Мірні Мурр, котра балотувалася від проурядових політичних сил.

Закриття MTV все ж таки викликало хоч і незначне, але невдоволення в Лівані, який донедавна славився наявністю найвільніших ЗМІ серед усіх арабських країн. Критики зазначили, що ліквідація станції має на меті затулити рота опозиції, що критикує про-сирійський уряд і саму Сирію, яка тримає в Лівані 20 тисяч вояків і має вплив на мусульманську більшість населення країни.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
787
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду