Європейський суд ліквідовує “Євровіжн”

25 Жовтня 2002
805
25 Жовтня 2002
12:40

Європейський суд ліквідовує “Євровіжн”

805
Суд юстиції Європейського союзу постановив, що спільна купівля і продаж прав на телевізійну трансляцію спортивних подій публічними телекомпаніями є дискримінаційним щодо приватних телекомпаній Суд юстиції Європейського союзу постановив, що спільна купівля і продаж прав на телевізійну трансляцію спортивних подій публічними телекомпаніями є дискримінаційним щодо приватних телекомпаній.
Європейський суд ліквідовує “Євровіжн”
У постанові суду йдется про те, що знана в світі система “Євровіжн” (Eurovision) позбавляє приватні телекомпанії країн Європи потенційних прибутків. За нинішніми правилами, наприклад, такий приватний канал, як французький “М6”, може показати тільки репортажі про спортивні змагання, але не пряму трансляцію. Саме цей канал подав судовий позов разом з іспанським “Антена 3” і португальським “Сосьєдад”.

Вердикт став палкою в колеса публічних мереж, які об”єднують зусилля для купівлі прав на трансляції таких визначних спортивних подій, як Олімпіади і Чемпіонати світу. Суд юстиції, який є другим найвищим судом ЄС, також постановив, що правила діяльності “Євровіжн” є тотожними забороні на конкуренцію, чого не допускає спільне законодавство ЄС. “Як наслідок, цей виняток повинен бути анульований”, - записано у вердикті. Як відомо, свого часу Єврокомісія надала системі “Євровіжн” дозвіл на існування, фактично і на... порушення антимонопольного законодавства. Суд додав, що “виняткова ексклюзивність” системи “Євровіжн” є дискримінаційною щодо решти каналів Європи, а маніфест про дозвіл на її існування є помилкою.

Речник Єврокомісії Амелія Торрес заявила, що комісія має право подати апеляцію, додавши, що поки що “Євровіжн” може продовжувати працювати. На подання апеляції офіс ЄС має 2 місяці.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
805
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду