Заборона на порнографію – цензура?

15 Жовтня 2002
1151
15 Жовтня 2002
10:30

Заборона на порнографію – цензура?

1151
Напередодні розгляду в парламені Франції держбюджету-2003 гостро постали суперечки щодо моральних аспектів французького телебачення Напередодні розгляду в парламені Франції держбюджету-2003 гостро постали суперечки щодо моральних аспектів французького телебачення.
Заборона на порнографію – цензура?
Так депутат від правоцентристської парії “Унія за президенську більшість” П’єр Лелюш в інтерв”ю радіостанції “Френс інтер” заявив, що нічний телевізійний репертуар у Франції впродовж останніх 20 років погано впливає на дітей і його слід переглянути. “Йдеться не про встановлення моральних табу чи цензуру. Йдеться про захист дітей ”, - сказав він. Цей депутат ще у липні вніс на розгляд парламенту пропозицію заборонити понад 900 порнографічних фільмів, що йдуть по п’яти телеканалах Франції. Щонайменше сотня депутатів підтримали ініціативу, але її ще не ставили на голосування. Противники ж заборони твердять, що очищення екранів від порно не гарантує, що діти його не дивитимуться в Інтернеті чи в запису. Вони також натякають, що заборона порушить права дорослого глядача.

“Кіно для дорослих” уперше показали на французькому телебаченні у 1984 році. Французький орган з нагляду за ефіром – Верховна аудіовізуальна рада (ВАР) теж підтримала заборону на порно. Відповідно до останнього дослідження ВАР 11% французьких дітей віком від 4 до 12 років, що живуть у помешканнях, які передплачені на “Канал +”, дивляться “дорослі фільми” бодай 1 хвилину на рік.

З іншого боку, 10 жовтня фінансова комісія нижньої палати парламенту заклала у проект держбюджету Франції на 2003 рік подвійний податок на рекламу у порнофільмах по телебаченню.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
“Новий канал”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1151
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду