“Ящику” наказали стати цифровим

10 Вересня 2002
883
10 Вересня 2002
12:38

“Ящику” наказали стати цифровим

883
Федеральна комісія США з комунікацій постановила, що американські виробники телевізорів мусять вставляти в кожен приймач цифрові тюнери У відповідь на зауваження, що ринок не встигає за розвитком цифрових телевізійних технологій, Федеральна комісія США з комунікацій (головний орган з контролю за ефіром) постановила нещодавно, що американські виробники телевізорів мусять вставляти в кожен приймач цифрові тюнери. Вимога має термін впровадження – 5 років.
“Ящику” наказали стати цифровим
Перш за все цифрові тюнери додаватимуть до телевізорів з великим екраном, у другу чергу приймачі цифрового формату повинні бути вмонтовані в переносні телевізори.

Виробникам наказано вставити цифрові тюнери до телевізорів з діагоналлю екрану 89 см і більше протягом року, починаючи з 1 липня 2004. Через рік подібне правило почне діяти щодо телевізорів з діагоналлю екрану від 63,5 до 89 см. До 1 липня 2007 цифровими приставками мають бути обладнані усі телевізори з діагоналлю не менше 33 см, що продаються в США.

Як написала газета “Нью-Йорк таймс”, рішення ефірних регуляторів збільшить ціну на телевізори, що викликало у їхніх виробників потребу в публічних дебатах. Вони заявили, що подадуть позов на ФКК до суду. Як сказав співробітник Офісу інжинірингу і технологій США Алан Стілвелл, більшість виробників телевізорів, за винятком Zenith і Thomson, виступають проти наказу ФКК, адже фірми Zenith (підрозділ LG Electronics) і RCA володіють кількома патентами на цифрові приставки і зажадають відсотки з кожної продажі. В газетних об’явах Асоціація споживачів електроніки (торгова організація виробників телевізорів) вже попередила суспільство, що приставка збільшить ціну на телевізор на 250 доларів, через що невеликі з них подорожчають удвічі й утричі. Зі свого боку речник Zenith Джон Тейлор сказав, що вмонтування приставки збільшить ціну на їхній телевізор менше, як на 200 доларів, а речник Thomson заявив, що плата за ліцензію на їхній винахід становитиме не більше 5% ціни телевізора.

З огляду на темпи переходу на цифрове телебачення в Америці більшість членів ФКК і її голова Майкл Пауелл вважають, що індустрія не встигає за прогресом і модою, а урядові органи повинні стимулювати їхню активність. Початок переходу на цифру Комісія проголосила у 1997 році, і обіцяла американцям кристально-чисте зображення і купу інтерактивних сервісів. До сьогодні ФКК надала усім станціям додаткові частоти для цифрового мовлення, щоб до остаточного “переходу на цифру” вони пропонували споживачам нові сервіси паралельно з аналоговим сигналом. Як тільки перехід на цифру завершать (85% помешкань), ФКК відбере в телестанцій аналогові частоти і продасть їх на інші потреби за 5-10 мільярдів доларів згідно з окремим законом.

Телевізійні мануфактури продають цифрові тюнери й зараз (до речі, досить успішно); вже продано понад мільйон пристроїв. Більшість з людей хотіли б купити зовнішні приставки, які коштують не менш як 450 доларів, але не поспішають це робити через малу кількість цифрових телеканалів і потребу у встановленні зовнішньої антенни, яку донедавна в багатьох житлових будинках американців встановлювати не дозволялося.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
883
Читайте також
02.03.2006 13:53
для «Детектор медіа»
11 382
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду