Не дозволяйте дітям жити телебаченням!

5 Вересня 2002
810
5 Вересня 2002
17:30

Не дозволяйте дітям жити телебаченням!

810
За останніми висновками американських педіатрів, якщо дитина в обідній час дивиться телевізор, вона ризикує набути серйозних хвороб З таким заголовком вийшло одне зі спеціалізованих видань з охорони здоров”я “Хелз скаут” (HealthScout). За останніми висновками американських педіатрів, якщо дитина в обідній час дивиться телевізор, вона ризикує набути серйозних хвороб. Причина: діти, що приймають їжу, дивлячись телевізор, набагато довше проводять час перед екраном, ніж їм щотижня рекомендовано.
Не дозволяйте дітям жити телебаченням!
Видання посилається на останнє дослідження іншого американського “Журналу з педіатрії росту і характеру” й відзначає, що його попередні спостереження доводили прямий зв”язок між часом перегляду телебачення і дитячими проблемами із зайвою вагою.

Як написав в журналі доктор Браян Сіленс із дитячої клініки міста Цинцинаті, зайва вага викликає в дітей цукровий діабет і серцеві захворювання. Він спостерігав за своїми пацієнтами в рамках 12-річної програми з дослідження дитячої активності і харчування, яку започаткувала асоціація педіатрів із Сан-Дієго. У 1990 за цією програмою було вивчено образ життя 169 американських сімей із шестирічними дітлахами, а у 1996 ті ж сім’ї знову стали учасниками дослідження, коли їхнім дітям виповнилося дванадцять. Педіатри приділяли увагу тому, що вони їдять і як розважаються, проте ніхто й не здогадувався, що зв’язок між телевізійним часом і дитячими захворюваннями виявиться очевидним. Браян Сіленс, як спеціаліст з ожиріння, за результатами програми це довів.

За шестирічний період кількість часу перед телевізором протягом тижня в дітей збільшувалася в середньому на 5 годин і до 12 років вони сиділи перед екранами телеприймачів близько 26 годин щотижня. Цей факт набагато перевищує норми Американської академії педіатрії, за якою дітям до 12 років дозволено дивитися телевізор не більш як 2 години на день (14 годин на тиждень).

“Обідаючи перед телевізором, дитина дивиться його довше від 38 до 73 хвилин на добу”, - зазначає Сіленс. - "Є небажаним, щоб вони так довго приймали їжу”. Більше того, серед дітей, що дивляться телевізор більше 2 годин на добу, 85% мають проблеми із зайвою вагою. Сіленс попереджає, що коли ці діти стануть дорослими, вони дуже ризикують страждати від ожиріння.

Висновки колеги підтверджує професор Сьюзен Баттросс із медичного центру Міссісіпі. Вона посилається на дослідження дітей до 4 років, в яких також виявили залежність між переглядом телевізора і зайвою вагою. "Телебачення викликає ожиріння і я не думаю, що це хтось зможе заперечити. Чим довше дитина дивиться в телеекран, тим швидше вона стане тучною”, - каже професор педіатрії і попереджає батьків: “У 6 років більшість дітей грають в активні ігри, наприклад, з м’ячами. І, коли батьки садовлять їх їсти перед телевізором, вони на 5 годин менше рухаються й проводять часу на свіжому повітрі”. На її думку такий стан речей спричинений тим, що в більшості американських сімей батьки не встановлюють для себе і для дітей чітких норм, традицій перегляду телевізійних передач.

P.S. Для тих, хто цікавиться темою, дивіться також сайт Асоціації педіатрів США, де опубліковані “Правила для дітей з перегляду телепередач” http://www.aap.ogr/policy/re0043.html
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
810
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду