Янкі хочуть в Лондон

5 Вересня 2002
926
5 Вересня 2002
11:30

Янкі хочуть в Лондон

926
Телевізійні босси США нарешті розповіли про свої плани на британському телебаченні, про те, чого набуде Велика Британія у разі голлівудських інвестицій в її телекомпанії Телевізійні босси США нарешті розповіли про свої плани на британському телебаченні, про те, чого набуде Велика Британія у разі голлівудських інвестицій в її телекомпанії. Це сталося на недавньому ТБ-фестивалі в столиці Шотландії Едінбурзі.
Янкі хочуть в Лондон
Як відомо, британський уряд збирається дозволити компаніям з країн, що не є членами ЄС, купувати частки акцій британських комерційних телестанцій, що практично означає прихід на береги Туманного альбіону голлівудських медійних конгломератів. Велика Британія нині є одним з трьох найбільших ринків збуту голівудських фільмів та шоу, і трансатлантичний обмін телепродуктами останнім часом суттєво пожвавився. Пропоновані законодавчі зміни знайшли відображення в проекті Біллю про коммунікації, що викликав бурхливі політичні суперечки й став головною темою триденних індустріальних дебатів в Едінбурзі.

Комментатори вважають одним тих, хто виграє від Біллю про коммунікації – голлівудську компанію “Дісней”, яку ще називають “мишачий дім”. На фестивалі була президент її всесвітньої служби Анне Свіні, котра запевняла, що місцевий бізнес відчує переваги американського менеджменту і творчості. Ця жінка намагалася зосередити дебати на економічній корисності, тоді як британці наголошували на загрозі, що більше втручання американців у їхнє телебачення вдарить по программуванню і потягне за собою ще більшу комерціалізацію. "Велика Британія настільки багато набуде від вільнішого розвитку електронних медіа, що пропонуються у Біллі, наприклад - місцеве ТБ стане більш конкурентноздатним в глобальному співвідношенні", - наполягала Свіні.

Вона навела кілька аргументів. Щодо загрози погіршення программування, то місцеві телеканали “Дісней” віддають в середньому 32% ефіру місцевим передачам, а блок передач “Ігровий дім” наполовину використовує місцеві продукти. Щодо закидів, що неєвропейська власність в станціях обмежуватиме інвестування в місцеві передачі, Свіні відповіла, що їхні технічні знання, мережа розповсюдження допоможуть британцям конкурувати більш ефективно. "Британське ТБ має сильні репортажні традиції, якісне виробництво і драматургію. Це – першокласний продукт, який тільки виграє від закордонних інвестицій”, - зазначила вона і вихваляла американців за відмінні знання маркетингу, франчайзингу тощо.

Як тільки Лондон і Голлівуд об’єднаються в телевізійному бізнесі, на думку менеджера “Дісней”, це перш за все змусить консервативних британців вийти на вищий рівень творчості, нові ринки, дасть шанс більше заробляти: “У вас все є: ідеї, творчі сили, інновації, наснага. Єдиного немає: можливості об’єднати зусилля з лідерами глобального телебачення. Для цього треба тільки поворухнутися. Нині настав момент реалізувати свій потенціал грати провідну роль в світовому телебаченні”

Водночас британський телепродюсер і Девід Паттнем розкритикував плани американців на “четвертій кнопці” – незалежному Ай-Ті-Ві - й зажадав спочатку здійснити економічні експерименти, а вже згодом послабляти закони. Як голова комітету з лоббіювання Біля про комунікації він не проти приходу американців, однак Паттнему потрібні свідчення, що нові власники збільшать інвестиції в місцеві телепродукти і створять нові робочі місця; що вони не скоротять спектр программ; що покупець продовжуватиме дотримуватися публічних телевізійних зобов”язань перед суспільством.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
926
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду