Посадовцям двох прифронтових громад на Донеччині заборонили використовувати телеграм

28 Жовтня 2024
181
28 Жовтня 2024
13:28

Посадовцям двох прифронтових громад на Донеччині заборонили використовувати телеграм

181
Голови Сіверської та Покровської громад заборонили своїм підлеглим користуватись месенджером на службових комп’ютерах.
Посадовцям двох прифронтових громад на Донеччині заборонили використовувати телеграм

Посадовцям Сіверської та Покровської громад Донецької області заборонили користуватися месенджером «Телеграм» на комп’ютерах, які використовують у службових цілях. Про це повідомляє «Вільне радіо».

Згідно з розпорядженням начальника Сіверської міської військової адміністрації Олексія Воробйова, працівникам Сіверської МВА, міськради, підпорядкованих підприємств та підрозділів не можна встановлювати та користуватися телеграмом на комп’ютерах, які використовують для роботи.

Аналогічне розпорядження підписав і начальник Покровської міської адміністрації Сергій Добряк. Згідно з документом, окрім заборони для працівників, на робочих комп’ютерах мають заблокувати доступ до телеграму. Втім, деяким посадовцям користуватися месенджером все ж дозволять — перелік цих людей мають затвердити.

Як пише видання, раніше заборонили користуватися телеграмом і посадовцям Бахмутської громади. Дозвіл на використання програми там мають тільки дві людини, які публікують новини в офіційному телеграм-каналі.

Тож станом на тепер, обмеження на месенджер запровадили вже у щонайменше трьох громадах Донецької області.

Нагадаємо, 20 вересня Національний координаційний центр кібербезпеки ухвалив рішення обмежити використання месенджера «Телеграм» у державних органах, військових формуваннях та на об'єктах критичної інфраструктури.

Працівникам органів державної влади, військовослужбовцям, працівникам сектору безпеки та оборони, а також підприємств критичної інфраструктури заборонять встановлювати та використовувати телеграм на службових пристроях. Це рішення не стосуватиметься простих користувачів.

Раніше начальник ГУР МО України Кирило Буданов заявив, що російські спецслужби мають доступ до особистого листування користувачів телеграму та їхніх персональних даних, а представники Служби безпеки та Генерального штабу ЗСУ зазначили, що ворог використовує месенджер для кібератак, встановлення геолокації користувачів та корегування ракетних ударів.

Фото: Ivan Radic / Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
181
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду