Зеленський підписав закон про «прозоре будівництво»

Зеленський підписав закон про «прозоре будівництво»

21 Жовтня 2024
1738
21 Жовтня 2024
19:14

Зеленський підписав закон про «прозоре будівництво»

1738
Закон зобов'язує держзамовників оприлюднювати в Prozorro кошториси при публічних закупівлях на ремонт та будівництво.
Зеленський підписав закон про «прозоре будівництво»
Зеленський підписав закон про «прозоре будівництво»

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №11057 про обовʼязкову публікацію кошторисів при публічних закупівлях, відомий також як закон про «прозоре будівництво». Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Закон зобов'язує державних замовників оприлюднювати в системі Prozorro детальну інформацію про ціни на будматеріали під час закупівель послуг з ремонту та будівництва. Це має сприяти більш ефективному використанню бюджетних коштів.

За словами ініціаторки законопроєкту, голови антикорупційного комітету Анастасії Радіною, кошториси будівельних робіт будуть оприлюднюватись на Prozorro разом із угодами з обраними підрядниками. 

Після набрання законом чинності всі без винятку замовники тендерів на будівництво, в тому числі дорожнього, будуть зобов'язані оприлюднювати на Prozorro ціни на матеріальні ресурси (кошториси) протягом трьох робочих днів з дати укладення договору з підрядником чи внесення змін до цього договору. 

На період дії воєнного стану замовники будівництва фортифікацій будуть зобов'язані протягом 10 днів після укладення договору оприлюднити на Prozorro лише скорочений звіт про договір з цінами на будматеріали без інформації, що може нести ризики для безпеки замовника, підрядника, або для самих фортифікацій.

Фото: фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1738
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду