«Протистояти брехні РФ»: Україна та Франція посилюють співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

«Протистояти брехні РФ»: Україна та Франція посилюють співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

20 Жовтня 2024
585
20 Жовтня 2024
18:55

«Протистояти брехні РФ»: Україна та Франція посилюють співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

585
Нині Україна має проактивний підхід до стратегічних комунікацій.
«Протистояти брехні РФ»: Україна та Франція посилюють співпрацю у сфері стратегічних комунікацій
«Протистояти брехні РФ»: Україна та Франція посилюють співпрацю у сфері стратегічних комунікацій

Міністр культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький та міністр з питань Європи та закордонних справ Франції Жана-Ноеля Барро обговорили питання стратегічних комунікацій, зокрема виклики та загрози інформаційної війни, яка ведеться Росією. Особливу увагу приділили співпраці між двома державами задля збереження ідентичності та захисту культурної спадщини України, яку росіяни цілеспрямовано знищують з 2014 року.

Про це повідомляє пресслужба МКСК.

Співпраця між Україною та Францією у сфері стратегічних комунікацій є важливою частиною реалізації Плану перемоги України, оголошеного цього тижня президентом Володимиром Зеленським у Верховній Раді, наголошується у повідомленні, адже посилення інформаційної безпеки, боротьба з дезінформацією та формування стратегічних наративів — це критичні елементи для досягнення успіху на міжнародній арені та забезпечення підтримки України в боротьбі за свою свободу.

«Перемога росії стала б торжеством права найсильнішого і спричинила б хаос у міжнародному порядку. Саме тому наші звʼязки мають дозволити нам досягти прогресу в Плані перемоги Президента Зеленського і згуртувати навколо нього якнайбільшу кількість країн», - цитує пресслужба міністра з питань Європи та закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро. 

Барро також пообіцяв підтримувати План перемоги президента України, наголосивши, що працюватиме разом із українськими високопосадовцями, щоб заручитися підтримкою цієї пропозиції з боку інших країн.

Микола Точицький зазначив, що нині Україна має проактивний підхід до стратегічних комунікацій. «Ми повинні не просто протидіяти дезінформації, а формувати стратегічні наративи. Маємо разом створити атмосферу єдності, аби всім світом протистояти брехні рф», — наголосив він.

Таким чином, зміцнення стратегічних комунікацій між Україною та Францією не лише сприяє боротьбі з російською пропагандою, а й є ключовим елементом у контексті загальної перемоги України, закладеної у План перемоги, підкреслюють у МКСК.

У повідомленні також акцентується на тому, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Франція відіграє важливу роль у збереженні та захисті української культурної спадщини. «Україна вдячна главі французької держави, парламентарям та народу за підтримку українців у боротьбі за європейські цінності та свободу», - пише пресслужба.

Жан-Ноель Барро наголосив, що «Франція залишатиметься з Україною стільки, скільки буде потрібно». 

Повідомляється також, що під час першого візиту до України міністра з питань Європи та закордонних справ Франції його супроводжували голова Комісії у закордонних справах, оборони та збройних сил Сенату Французької Республіки Седрік Перрен та голова Комісії у закордонних справах Національних зборів Французької Республіки Брюно Фукс. У зустрічі також взяли участь Посол Франції в Україні Гаель Весьєр та Посол України у Франції Вадим Омельченко.

Нагадаємо, у вересні в рамках зустрічі міністрів культури G7 Микола Точицький і заступниця генерального секретаря інмістерства культури Франції Од Акарі-Боннері обговорили посилення співпраці у питанні захисту культурної спадщини України та її присутність на всіх важливих мистецьких платформах Франції, а також домовилися про співпрацю у сфері стратегічних комунікацій та про обмін досвідом у питанні розвитку культурних ініціатив. 

В рамках зустрічі міністрів культури G7 також відбулися двосторонні перемовини між міністром культури та стратегічних комунікацій Миколою Точицьким та міністром креативних індустрій, мистецтв та туризму Великої Британії Крісом Браянтом. Основними темами обговорення стали захист культурної ідентичності України та її сприйняття на міжнародній арені.

Читайте також:

Фото: пресслужба МКСК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
585
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду