Російська режисерка планує зняти пропагандистський фільм про молодь окупованої частини Херсонщини

Російська режисерка планує зняти пропагандистський фільм про молодь окупованої частини Херсонщини

17 Жовтня 2024
669
17 Жовтня 2024
23:54

Російська режисерка планує зняти пропагандистський фільм про молодь окупованої частини Херсонщини

669
Пропагандистка Віра Соколова вже зняла документальну стрічку про молодих мешканців окупованої частини Донеччини.
Російська режисерка планує зняти пропагандистський фільм про молодь окупованої частини Херсонщини
Російська режисерка планує зняти пропагандистський фільм про молодь окупованої частини Херсонщини

На окуповану територію Херсонщини приїхала російська режисерка Віра Соколова, аби продемонструвати свій пропагандистський документальний фільм про молодь окупованої частини Донеччини. Вона також планує зняти подібний фільм про молодих мешканців ТОТ Херсонської області.  

Про це повідомляє херсонське медіа «Вгору» із посиланням на інформацію гауляйтера окупованих районів Херсонщини Володимира Сальдо 

«За словами незаконного губернатора, він буде сприяти діяльності режисерки, та, якщо знадобиться, сам візьме участь у створенні фільму», - пише видання. 

У коментарі «Вгору» політолог і краєзнавець Дементій Білий сказав, що фільм про молодь окупованої Донеччини показуватимуть з метою маніпуляції свідомістю місцевих жителів Херсонщини, зокрема молодшого покоління.

«Це створення міфу про те, що нібито українська молодь підтримує російських окупантів, нібито вони за Росію, все це є пропагандою», – зазначив Дементій Білий.

Він додав, що на окупованій частині Херсонщині документальну стрічку зніматимуть з такою ж метою. 

Нагадаєамо, у червні стало відомом, що росіяни зняли чергове пропагандистське «кіно» про повномасштабну війну проти України. У серіалі розповідається про примусово мобілізованих жителів Донецька, який з 2014 року перебуває в тимчасовій окупації. Як повідомила продюсерка кремлівської агітки, «у Донбасі зняли свій серіал про СВО. Він називається «Резервісти» і присвячений мобілізованим. За сюжетом у лютому 2022 року рота мобілізованих із Донецька вирушає штурмувати Маріуполь. Це правдива драма про вчорашніх цивільних, які виконали свій обов'язок, не вміючи стріляти».

У березні цього року кремлівські пропагандисти на ТОТ Херсонщини шукали охочих зніматись у «документальному фільмі» про Каховську ГЕС. За інформацією херсонського видання «Кавун.City», на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області пропагандистською «кіноосвітою» населення займаються ексдепутат Держдуми РФ та колишній директор херсонського КП «Кіновідеопрокат».

Також у березні росіяни виклали в ютубі минулорічний антиукраїнський фільм під новою назвою «20 дней в Мариуполе — 2023. Режиссёрская версия». Кремлівські пропагандисти використали назву фільму Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі», керуючись нагальною потребою знизити підвищену увагу до оскароносної української стрічки і таким чином вчергове спробувати заперечити нелюдські злочини росіян, які вони вчинили в Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення і про які всьому світові засвідчує фільм українських журналістів.

Фото: Віра Соколова під час зустрічі з гауляйтером Сальдо/сайт «Вгору»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
669
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду