Росіяни відкривають у школах ТОТ Херсонщині військові класи, - «Жовта стрічка»

Росіяни відкривають у школах ТОТ Херсонщині військові класи, - «Жовта стрічка»

14 Жовтня 2024
304
14 Жовтня 2024
23:03

Росіяни відкривають у школах ТОТ Херсонщині військові класи, - «Жовта стрічка»

304
Окупанти заявляють, що «військова спеціальність є найбільш затребуваною», тож у профільних класах школярів збираються поглиблено навчати російської «військової історії» та управлінню БПЛА.
Росіяни відкривають у школах ТОТ Херсонщині військові класи, - «Жовта стрічка»
Росіяни відкривають у школах ТОТ Херсонщині військові класи, - «Жовта стрічка»

Підготовка до відкриття в школах тимчасово захоплених територій Херсонщини спеціалізованих воєнних класів перебуває на останній стадії. Про це повідомляє рух спротиву «Жовта стрічка» у Фейсбуці.

За інформацією українських партизанів, окупанти заявляють, що «військова спеціальність є найбільш затребуваною», тож у профільних класах школярів збираються поглиблено навчати російської «військової історії» та управлінню БПЛА.

«Мало їм "юнармии", "движения первых", "разговоров о важном" і ще десятків уже існуючих способів мілітаризувати українських дітей. Придумають все нові і нові злочинні практики», - йдеться у повідомленні «Жовтої стрічки».

Нещодавно ми повідомляли, що в окупованому місті Хрустальне на Луганщині російські загарбники відкрили клас з посиленою військовою підготовкою — українських дітей вчитимуть воювати вже з 5 класу. Для школярів передбачені щоденні двогодинні заняття зі стройової підготовки та  вивчення навичок єдиноборств.

У березні голова Центру громадянської просвіти «Альменда» Марія Суляліна повідомляла, що Росія створює на тимчасово окупованих територіях так звані «кадетські класи», де школярів навчають посиленої військової підготовки, змушують носити військову форму, нав’язують їм російські наративи. За словами Суляліної, «дітей із першого класу готують воювати проти їхньої власної держави, вчать сприймати РФ своєю країною».  

Із посиланням на інформацію голови Луганської ОВА Артема Лисогора ми також повідомляли, що на тимчасово окупованій території Луганської області школярів агітують іти на війну у 18 років«У школах “лнр” росіяни запустили “машину смерті” — вчителі агітують йти на фронт у 18 років», — повідомляв Лисогор. За його словами, поступова робота в цьому напрямі почалася ще рік тому, коли на окупованій частині Луганщині на військовий облік поставили всіх юнаків 2007 року народження. Тобто тих, кому у 2025 році, по закінченні школи або училища, виповниться 18 років.

У липні Луганська обласна державна адміністрація повідомляла, що російські загарбники готують школярів з тимчасово окупованих частин Луганщини до участі у війні«Днями учнів школи №1 з окупованого Біловодська вони привезли до новосибірської області, де облаштований наметовий табір “юних армійців”. Там дітей з Луганщини навичок бою навчатимуть спецназівці, танкісти, курсанти військових вишів рф. Виконуватимуть свою роботу і спеціалісти з патріотичного виховання», — йшлося у повідомленні Луганської ОДА.

За інформацією Уповноваженого ВР з прав людини Дмитра Лубінця, українські школярі з тимчасово окупованої частини Запорізької області у вересні пройшли черговий військовий вишкіл від російських окупантів. Російські «наставники» навчали дітей поводитися з автоматом та відпрацьовували з ними стрільбу з різних положень. Лубінець наголосив, що така мілітаризація є порушенням прав дитини.

Про те, як влада Росії популяризує мілітаризм серед дітей та виховує готовність до війни і смерті в будь-якому віці, «Детектор медіа» розповідав у статті «“Діти-герої”», або Як російська пропаганда змалку вчить помирати “за Родіну”».

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
304
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду