«Детектор медіа» та низка інших українських медіа отримали листи з погрозами про замінування

«Детектор медіа» та низка інших українських медіа отримали листи з погрозами про замінування

14 Жовтня 2024
450
14 Жовтня 2024
17:30

«Детектор медіа» та низка інших українських медіа отримали листи з погрозами про замінування

450
У листі йдеться, що вибухівка начебто закладена в офіси «РБК-Україна» та української служби «Радіо Свобода» та низки держорганів. Схожі листи отримували й деякі регіональні видання.
«Детектор медіа» та низка інших українських медіа отримали листи з погрозами про замінування
«Детектор медіа» та низка інших українських медіа отримали листи з погрозами про замінування

«Детектор медіа» та низка інших українських медіа отримали листи з погрозами про замінування.

У листі, який наша редакція отримала на корпоративну пошту, йдеться, що зловмисник начебто підклав вибухівку в будівлю нашої редакції і має намір її підірвати.

Крім того, в листі йдеться, що вибухівка начебто закладена в будівлі офісу редакцій «РБК-Україна» та української служби «Радіо Свобода», а також посольства США, Міністерства фінансів та Верховної Ради.

Відповідальною за замінування автор листа, який представився Олександром Ассаулюком, просить вважати «терористичну групу Fire Cells Group».

Винними за замінування так званий терорист назвав журналісток «Радіо Свобода» Валерію Єгошину, Ірину Сисак та Юлію Химерик, які недавно випустили матеріал про те, як російське ГРУ вербує українських громадян та за невелику плату просить їх підривати військові автомобілі.

«Детектор медіа» звернувся до Валерії Єгошиної, Ірини Сисак та редакції «РБК-Україна» із запитанням, чи отримували вони також погрози, і чекає на відповідь.

Аналогічний лист надійшов і на корпоративну пошту Liga.Net, як повідомив журналіст видання Володимир Фомічов.

Про те, що отримала погрози замінуванням, повідомила й «Українська правда»

Крім того, Черкаська філія Суспільного отримала на корпоративну електронну пошту повідомлення про замінування. Про це повідомила менеджерка філії Віта Каюк представниці ІМІ.

За її словами, у листі йшлося про те, що у приміщенні телеканалу закладена вибухівка і що «якщо ця інформація не буде врахована, то безневинно постраждають і люди, і майно».

Після отримання листа Віта Каюк сконтактувала з центральною дирекцією Суспільного, а також зателефонувала в поліцію. Працівники телеканалу покинули приміщення. Зараз на місці вже працюють правоохоронці. 

Також онлайн-медіа «Перший Криворізький» отримало на редакційну пошту повідомлення про замінування. Про це представниці ІМІ повідомила виконавча директорка медіа Софія Скиба.

За її словами, лист надійшов о 12:42. У ньому були згадки про українських журналістів, які не є співробітниками видання. Через лист про ймовірне мінування з редакцією одразу зв’язалися поліція та рятувальна служба. Нині редакція працює в гібридному форматі, тому на роботу колективу це не вплинуло. 

Схожі погрози, як повідомляє ІМІ, отримала й журналістка луцького Центру журналістських розслідувань «Сила правди» Валентина Куць.

Нагадаємо, раніше сьогодні державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» («FreeДом», «Дім», UATV English, UATV Arabic, UATV Español, The Gaze) отримало електронні листи з погрозами вибухами на території підприємства.

Крім того, як повідомляють ЗМІ та правоохоронці, хвиля повідомлень про замінування триває сьогодні по всій країні.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
450
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду