Суд над Остапом Стахівим перенесли на 30 вересня

Суд над Остапом Стахівим перенесли на 30 вересня

27 Вересня 2024
339
27 Вересня 2024
13:35

Суд над Остапом Стахівим перенесли на 30 вересня

339
Таке рішення ухвалили через те, що підозрюваний вдруге не прийшов до суду.
Суд над Остапом Стахівим перенесли на 30 вересня
Суд над Остапом Стахівим перенесли на 30 вересня

Суд з обрання запобіжного заходу львівському блогеру та псевдоактивісту Остапу Стахіву вдруге перенесли через відсутність підозрюваного. Про це повідомив Укрінформ.

Наступне засідання відбудеться о 10:00 30 вересня.

25 вересня працівники СБУ та Нацполіції провели обшуки в Остапа Стахіва. Також СБУ провела обшуки в низки його соратників — Дмитра Вратіла, Наталії Реган та співорганізатора псевдожурналістських курсів у Києві Жана Новосельцева, який 26 липня цього року вийшов із СІЗО під заставу у 242 тис. гривень.

Того ж дня Стахіву оголосили підозру. Йому інкримінують поширення інформації про розташування ЗСУ та шахрайство (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

Галицький районний суд Львова переніс обрання запобіжного заходу на 27 вересня через те, що підозрюваний не з'явився на засіданні 25 вересня. За словами прокурорів, повістку Стахіву було вручено, але він відмовився розписуватися в цьому, пояснивши, що погано почувається і потребує адвоката.

Як повідомляв «ДМ», у липні 2023 року Стахів оголосив про відкриття «курсів журналістики». Після завершення 21-денного платного курсу учасникам обіцяли видати посвідчення журналіста міжнародного зразка.

Вже цього року в липні Стахів зареєстрував «Львівську професійну спілку журналістів». За тією ж адресою зареєстрована й низка інших організацій Стахіва: ГО «Ідея нації», «Народне телебачення», «Народний журналіст», «Об’єднання правозахисників України» та інші.

Остап Стахів став широко відомим на початку пандемії коронавірусу, коли публічно на своїх сторінках у соцмережах заявляв, що ковіду не існує, а пандемія — це вигадка. Також Стахів поширював різні теорії «всесвітньої змови», організовував пікети проти вакцинації і збирав гроші для своїх акцій, називаючи себе керівником незареєстрованої організації «Права людини».

На початку листопада 2021 року депутати Львівської міської ради та низка депутатів Верховної Ради звернулись до СБУ через антивакцинаторську діяльність Стахіва.

16 листопада 2021 року СБУ провела обшуки в помешканні Стахіва, пізніше йому повідомили підозру у вчиненні дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

1 грудня 2021 року Стахів вийшов із СІЗО після внесення застави в майже 1 млн гривень

29 грудня Стахів вийшов із Львівської обласної психіатричної лікарні, де перебував протягом 30 днів, а вже наступного місяця його визнали осудним за результатами психіатричної експертизи.

Фото: скріншот з ютюб-каналу Стахіва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
339
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду