Канал «Рада» домінує в телемарафоні за ефірним часом, хоча має найнижчу новинну складову

Канал «Рада» домінує в телемарафоні за ефірним часом, хоча має найнижчу новинну складову

24 Вересня 2024
1136
24 Вересня 2024
16:26

Канал «Рада» домінує в телемарафоні за ефірним часом, хоча має найнижчу новинну складову

1136
У третьому кварталі «Рада» мала найвищий показник за гостями-ньюзмейкерами, але найнижчий за репортажами та прямими ввімкненнями. Показники Суспільного при цьому дещо перевищили середній показник марафону.
Канал «Рада» домінує в телемарафоні за ефірним часом, хоча має найнижчу новинну складову
Канал «Рада» домінує в телемарафоні за ефірним часом, хоча має найнижчу новинну складову

Державний телеканал «Рада» переважає інші канали за кількістю ефірного часу в телемарафоні «Єдині новини». При цьому в нього найнижча з-поміж інших каналів-учасників марафону новинна складова. Про це свідчать підсумки моніторингу телемарафону «Єдині новини» й ефіру Першого каналу Суспільного за липень — вересень 2024 року, який проводить «Детектор медіа».

Як пояснюють автори моніторингу, у третьому кварталі 2024 року в будні переважно зберігається розподіл добових ефірів на 6-годинні слоти, які розподілені між телеканалами більш-менш рівномірно. У вихідні натомість слоти каналів становлять від 7 до 15 годин, причому порядок розподілу цих ефірів має два варіанти, які чергуються через тиждень.

Сумарно в кожному двотижневому циклі найбільшу кількість ефірних годин має державний телеканал «Рада» — 84 години, тоді як «Ми — Україна» — 72, «Інтер»  — 66, «1+1» — 58, канали групи Starlight Media (СТБ та ICTV) — 56 годин разом.

У цьому підрахунку не взято до уваги те, що бюлетені «Ради» «Парламентський тиждень» періодично з’являються посеред ефірів інших каналів. Крім того, канал «Інтер» у своїх нічних слотах віддає по 3 години ефірного часу телеканалу «Рада».

При цьому канал «Рада» мав найнижчу з-поміж усіх учасників марафону новинну складову. Його середній показник на одну годину ефірного часу за третій квартал цього року становить 1,8. Тоді як у лідерів «1+1» та «Інтера» — 3,0 і 2,9 відповідно.

«Рада» мала найвищий показник за гостями-ньюзмейкерами в ефірі (1,1), проте найнижчі показники за репортажними сюжетами та прямими ввімкненнями (0,3 і 0,4 відповідно).

Канал «1+1» зумів обігнати попереднього лідера «Інтер» за кількістю репортажних прямих ввімкнень і збільшив кількість гостей-ньюзмейкерів. Усі інші канали істотно відстали від двох лідерів.

Показники Першого каналу Суспільного трохи перевищили середні показники телемарафону. За кількістю репортажних сюжетів канал був на рівні з лідерами марафону, прямих ввімкнень було відчутно менше, натомість було більше гостей-ньюзмейкерів, ніж у лідерів марафону.

Новинна складова — умовний показник для оцінки того, скільки реальних новин кожний учасник марафону додає до загального ефіру власними зусиллями (тобто зйомками подій і спілкуванням з тими, хто може в ефірі озвучити реальні новини) — це сума кількості репортажних сюжетів, прямих ввімкнень і гостей-ньюзмейкерів у студії каналу.

Детальніше підсумки моніторингу читайте тут.

Читайте також:

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1136
Читайте також
06.09.2024 09:00
Мар'яна Олійник
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
676
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду