Журналістів Times не знайомили з планом перемоги Зеленського, — Суспільне

Журналістів Times не знайомили з планом перемоги Зеленського, — Суспільне

23 Вересня 2024
1986
23 Вересня 2024
18:08

Журналістів Times не знайомили з планом перемоги Зеленського, — Суспільне

1986
За словами джерела Суспільного в Офісі президента, деталі президентського плану, оприлюднені в матеріалі The Times, є «узагальненнями авторів».
Журналістів Times не знайомили з планом перемоги Зеленського, — Суспільне
Журналістів Times не знайомили з планом перемоги Зеленського, — Суспільне

Журналістів британського видання The Times не ознайомлювали з планом перемоги президента України Володимира Зеленського, а його деталі, оприлюднені в матеріалі видання, є узагальненнями авторів. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на джерело в Офісі президента.

За словами співрозмовника, журналісти не бачили самого документу. Його логіку їм також не пояснювали.

План перемоги, за даними джерела, складається з пʼятьох пунктів. Реалізація перших чотирьох запланована на період з жовтня по грудень, втілення пʼятого пункту — на післявоєнний період.

Водночас співрозмовник Суспільного, не уточнюючи деталей, підтвердив, що в документі справді міститься питання надання сучасного озброєння та наступу українських військ у Курській області Росії.

Напередодні, 22 вересня, ввечері британська газета The Times повідомила, що їй вдалось ознайомитись із планом перемоги, який президент Володимир Зеленський планує представити президентові США Джо Байдену під час свого візиту.

За даними видання, план Зеленського містить чотири ключові пункти:

  • гарантії безпеки для України від західних країн, аналогічні пакту про взаємну оборону в рамках членства в НАТО;
  • продовження українського наступу в російській Курській області, щоб забезпечити територіальний козир Україні у переговорах;
  • запит на «конкретне» сучасне озброєння;
  • міжнародна фінансова допомога для відновлення зруйнованої війною економіки України.

Ввечері в неділю, 22 вересня, президент Володимир Зеленський у своєму зверненні повідомив про початок візиту до США, де він має намір представити свій План перемоги президенту країни Джо Байдену. Також Зеленський планує представити свій план «іншим лідерам країн-партнерів», обом кандидатам у президенти США та обом партіям в Конгресі США.

Президент також анонсував найближчими днями зустрічі з лідерами країн Глобального Півдня, «Великої сімки», Європи, із керівниками міжнародних організацій. 

Фото: Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 22 вересня 2024 / сайт президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1986
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду