Зеленський дав інтерв’ю для програми GPS Фаріда Закарії на CNN: основні тези

Зеленський дав інтерв’ю для програми GPS Фаріда Закарії на CNN: основні тези

15 Вересня 2024
830
15 Вересня 2024
18:39

Зеленський дав інтерв’ю для програми GPS Фаріда Закарії на CNN: основні тези

830
Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю з Фарідом Закарією обговорив ключові питання війни, підтримки України з боку західних країн та мирної стратегії.
Зеленський дав інтерв’ю для програми GPS Фаріда Закарії на CNN: основні тези
Зеленський дав інтерв’ю для програми GPS Фаріда Закарії на CNN: основні тези

Володимир Зеленський дав інтерв’ю Фаріду Закарії для його програми GPS на CNN. Інтерв’ю вийшло 15 вересня о 17.00.

Відео опубліковане на ютуб-каналі «Зе!Президент».

Операції на фронті та ризикована місія в Курську

Зеленський підтвердив, що операція українських сил у Курській області Росії була ризикованою, але необхідною для відволікання російських військ з інших напрямків. Він визнав, що нестача озброєння та техніки залишається серйозною проблемою, через що українські сили часто мають значно менше артилерії та боєприпасів, ніж російські війська. Наприклад, Росія використовує 12 артилерійських снарядів на кожен один снаряд, який має Україна.

Проблеми з постачанням зброї від Заходу

Зеленський наголосив, що поставки зброї від західних країн, зокрема США та Європи, йдуть надто повільно. Він зазначив, що із планованих 14 бригад, які Україна планувала озброїти, на цей момент не вдалося повністю оснастити навіть чотири. В умовах браку озброєння Україна покладається на внутрішнє виробництво, зокрема дронів, але цього недостатньо для покриття потреб фронту.

Стратегія ударів по російських базах

Зеленський також обговорив важливість використання західної зброї для ударів по російських військових базах, звідки здійснюються атаки на українську територію.

«Усі дивляться на рішення Сполучених Штатів. Всі чекають на такі рішення. Після цього приймають рішення. Це правда. І тому ми дуже хотіли використовувати цю зброю і просто атакувати цими літаками військові бази, а не цивільну інфраструктуру», — пояснив президент.

Він підкреслив, що Україна хоче мати можливість атакувати бази, які використовуються для бомбардувань української території. Зеленський наголосив, що російські літаки щомісяця скидають близько чотирьох тисяч керованих авіабомб на сході України, руйнуючи цивільні об'єкти та енергетичну інфраструктуру, яка постраждала на 80%.

Президент також зазначив, що під час зустрічей з партнерами він вже повідомив їм про те, що вони чекали занадто довго.

«Зараз Росія почала переносити свої літаки зі 100, 150 кілометрів, 300 до 500. Після цього я вам скажу, що тепер нам потрібно більше дозволів», — сказав Зеленський.

На запитання Закарії, чи має наразі Україна дозвіл на глибокі удари по Росії, Зеленський відповів — ні.

План для миру та зустрічі з лідерами Заходу

Президент Зеленський розповів, що він планує обговорити мирний план з президентом США Джо Байденом під час майбутньої зустрічі в Нью-Йорку. План включає кілька ключових пунктів, зокрема питання безпеки, геополітичного місця України, військової та економічної підтримки. Зеленський наголосив на важливості сильної позиції перед будь-якими дипломатичними переговорами з Росією, оскільки Путін, за його словами, буде готовий до переговорів лише тоді, коли відчує реальну силу України.

Путін боїться свого народу

Зеленський зазначив, що найбільший страх Путіна — це його власне суспільство. Він вважає, що Путін не боїться міжнародних лідерів чи санкцій, а боїться невдоволення російського народу, яке може з'явитися, якщо росіяни відчують реальну ціну війни.

«Якщо російські люди відчують, що їхнє життя стає менш комфортним, якщо вони стикнуться з труднощами, такими як брак енергії, як це відчувають українці, тоді вони почнуть впливати на Путіна», — підкреслив президент.

Вплив війни на Україну та світ

Зеленський підкреслив, що війна змінила кожного українця та торкнулася всіх сімей. Він наголосив на важливості того, щоб Європа та світ усвідомили близькість війни і важливість єдності. Президент закликав до глобальної солідарності, щоб протистояти спробам Путіна розділити світ.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що російські пропагандисти працюють, за кордоном «як годинник».

Фото: скриншот з відео.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
830
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду