Точицький: марафон був, є і буде, але потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості

Точицький: марафон був, є і буде, але потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості

5 Вересня 2024
569
5 Вересня 2024
19:59

Точицький: марафон був, є і буде, але потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості

569
І народні депутати, і Микола Точицький висловили сподівання на плідну взаємодію та дієву комунікацію профільного міністерства і комітету.
Точицький: марафон був, є і буде, але потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості
Точицький: марафон був, є і буде, але потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості

Микола Точицький під час засідання Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики заявив, що «марафон був, є і буде», але потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості. 

«Щодо марафону, він був, є і буде. Потрібно шукати форму, щоб була зацікавленість у громадськості. Є велика кількість людей, які його дивляться, і це так само важливо доносити єдиним голосом те, що відбувається на фронті. Якщо будуть певні запитання, що саме не подобається, то я готовий буду з вами на цю тему поспілкуватись», — сказав Точицький. 

Він також наголосив, що «маємо зробити все, щоб донести до нашого зовнішнього партнера, заради чого ми боремось, хто такі Україна й українці, і це потрібно робити якісно. Це одне з основних завдань»

На думку Миколи Точицького, щоб донести світові, що таке культурна ідентичність українців, має працювати не одне міністерство і не один комітет, а має працювати вся інституція. 

Він переконаний, що все, що стосується інституційних спроможностей та стратегічних комунікацій, має бути об'єднано.

«Для цього необхідно більше контактувати, бо завдання і цілі у нас однакові. Сфера культури та комунікації має бути метою і засобом нашої перемоги. Бажання виключно протистояти дезінформації — цього замало. Нам потрібно будувати свої наративи на основі того, що ми, українці, маємо», — сказав Микола Точицький. 

Під час засідання голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, депутат від партії «Слуга народу» Микита Потураєв запитав Миколу Точицького щодо бронювання діячів культури. 

«Ми будемо вас просити, Микола Станіславович, разом із нами подумати над тим, щоб якось впорядкувати непросте питання, дуже болюче, але важливе для діячів культури — про бронювання. Ми щиро вважаємо, що такі люди велику користь зараз роблять для країни...» — сказав Потураєв та зник зі зв’язку, а Точицький так і не відповів йому.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики ухвалив рішення підтримати подання прем’єр-міністра України про призначення Миколи Точицького на посаду міністра культури та стратегічних комунікацій України.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила новим міністром культури  і стратегічних комунікацій Миколу Точицького — заступника керівника Офісу президента та дипломата. За призначення проголосували 252 народних депутати.

Читайте також: 

Фото: Микола Точицький / фейсбук 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
569
Читайте також
22.07.2024 09:00
Мар'яна Олійник
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
1 270
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
трохи бачив
3 год. тому
Ну "марафон" не переназивайте на "маратон" вслід за "ефір" на "етер" поміняли з грецької на латинку. І теми б, які людей стосуються, а не лише "офіціна вода". Ведучі може б проукраїнські, а не тимчасово проукраїнські, бо десь треба працювати після проросдіяльності до війни. Сектеру, як бачите, великого немає. Але це неможливо з огляду на певні інтереси роботодавців.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду