Верховна Рада звільнила чотирьох міністрів, ще трьох посадовців не змогла

Верховна Рада звільнила чотирьох міністрів, ще трьох посадовців не змогла

4 Вересня 2024
634
4 Вересня 2024
14:42

Верховна Рада звільнила чотирьох міністрів, ще трьох посадовців не змогла

634
Депутати не назбирали голосів для відставки віцепрем'єрки Верещук, голови Фонду держмайна Віталія Коваля, а перед голосуванням щодо голови МЗС Кулеби раптово завершили засідання.
Верховна Рада звільнила чотирьох міністрів, ще трьох посадовців не змогла
Верховна Рада звільнила чотирьох міністрів, ще трьох посадовців не змогла

Верховна Рада України 4 вересня звільнила чотирьох міністрів і не змогла відправити у відставку ще трьох посадовців, голосування щодо яких було заплановане на сьогодні. Про це повідомив народний депутата Ярослав Железняк.

Так, депутати на засіданні парламенту підтримали звільнення:

  • Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості України;
  • Ольги Стефанішиної з посади віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України;
  • Руслана Стрільця з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів України;
  • Дениса Малюськи з посади міністра юстиції.

Натомість народні депутати не змогли набрати достатньо голосів, щоб відправити у відставку Ірину Верещук з посади віцепрем'єр-міністерки — міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Віталія Коваля з посади очільника Фонду державного майна України .

Окрім того, засідання парламенту раптово завершили, коли на розгляд мали винести  звільнення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Також у парламенті не назбирали голосів за відкликання Марʼяни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки (205 голосів «за»).

Як пише Hromadske, президент Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль та більшість зазначених урядовців проігнорували засідання парламенту. Лише два міністри прийшли звітувати про свою роботу — Камишін та Малюська.

За словами депутата Олексія Гончаренка, на посаду міністра культури та інформаційної політики просувають Миколу Точицького — тепер заступника голови Офісу президента, а раніше заступника міністра закордонних справ.

Нагадаємо, напередодні до Верховної Ради надійшли заяви про звільнення від міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра юстиції України Дениса Малюськи та міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

Також заяви про звільнення подали голова Фонду держмайна Віталій Коваль, віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина та віцепрем’єр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Крім того, заяву про відставку написав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Напередодні президент Володимир Зеленський також звільнив з посади заступника голови Офісу президента Ростислава Шурму.

Фото: результати голосування за звільнення голови ФДМУ / Ярослав Железняк, телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
634
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду