6 вересня — фільм «Ми були рекрутами» на традиційних «Кінопоказах на Протасі»

6 вересня — фільм «Ми були рекрутами» на традиційних «Кінопоказах на Протасі»

29 Серпня 2024
200
29 Серпня 2024
09:22

6 вересня — фільм «Ми були рекрутами» на традиційних «Кінопоказах на Протасі»

200
Документальний фільм про бійців 3-ї ОШБр.
6 вересня — фільм «Ми були рекрутами» на традиційних «Кінопоказах на Протасі»
6 вересня — фільм «Ми були рекрутами» на традиційних «Кінопоказах на Протасі»

У п’ятницю, 6 вересня, о 19.00 на галявині заказнику «Протасів яр» імені Романа Ратушного відбудеться показ фільму «Ми були рекрутами». Перед показом фільму відбудеться зустріч з членами знімальної групи: режисером Любомиром Левицьким  і виконавчим продюсером Дмитром Нікіфоровим. Вхід на кінопоказ безкоштовний.

Під час кінопоказу можна буде долучитися до збору коштів на допомогу ЗСУ.

Документальний фільм «Ми були рекрутами» переказує історії воєнних подій через очі своїх героїв:

«Це не просто звичайний каталог подій, а глибоке поглиблення в сутність війни, її вплив на людину, націю, суспільство. Це фільм-послання, який розкриває долю тих, хто обрав шлях воїна. Це не лише історії пережитих втрат і перемог, а й документальна мозаїка життя, де кожна деталь важлива. "Ми були рекрутами" — це фільм-мотивація для майбутніх рекрутів, які збираються служити своїй країні. Це фільм-маніфест, який закликає до свідомості, відповідальності, солідарності. Цей документальний фільм поданий в художній формі, що дозволяє кожному глядачеві зануритися в події, відчути емоції, відчути біль та надію героїв. "Ми були рекрутами" — це фільм, який звертається до світової аудиторії, нагадуючи про важливість миру. Воєнні події, показані в цьому фільмі, — це нагадування про те, що війна — це завжди страшно, що війна не може бути вибаченою та виправданою ніколи. Документальний фільм "Ми були рекрутами" — це шанс для всіх нас зупинитися, задуматися і зрозуміти, що ми всі відповідальні за майбутнє нашої планети. Нехай цей фільм буде нагадуванням про те, що мир — найбільший скарб, який ми маємо».

Фільм «Ми були рекрутами» знятий у жанрі мок'юментарі, який передбачає поєднання документальних кадрів із художньою вигадкою.

«Це такий жанр, де реальні люди зі своїми реальними історіями покладені в художню форму. У нас один актор — це рекрут. Взагалі я не хотів мати акторів. Я подумав взяти юного репортера, який мав бути журналістом, але приєднався до 3-ї штурмової й бере позивний "Журналіст". Він їде з хлопцями на схід, маючи там вісім зупинок. Він бере інтерв'ю у восьми різних людей. Найскладніше було відібрати їх. Бо це реальні бійці, реальні легенди 3-ї штурмової. Ці люди створюють нову мілітарі культуру України, — розповів Любомир Левицький.

«Кінопокази на Протасі» продовжують традиції, започатковані активістом Романом Ратушним, який згуртував місцеву громаду в боротьбі за зелену зону Київської історичної місцевості Протасів яр.  Воював, був розвідником 93 ОМбр «Холодний яр», загинув на фронті 8 червня 2022 року. 

Коли: 6 вересня о 19:00

Де: Галявина Протасового яру (https://bit.ly/3kQGyHf) під нижньою АЗС WOG

Вхід на кінопоказ безкоштовний. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
200
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду