Російський удар по готелю у Кривому Розі і мій другий день народження

Російський удар по готелю у Кривому Розі і мій другий день народження

28 Серпня 2024
226
28 Серпня 2024
17:48

Російський удар по готелю у Кривому Розі і мій другий день народження

226
Живучи в Україні зараз ми маємо бути готові до російської ракети будь-де і будь-коли. Просто усвідомте цей факт і цінуйте кожну секунду цього життя.
Російський удар по готелю у Кривому Розі і мій другий день народження
Російський удар по готелю у Кривому Розі і мій другий день народження

Друзі, в мене вночі стався другий день народження. Приїхала вчора в Кривий Ріг по роботі і заселилася в готель, в якому ми з моїми командами журналістів постійно зупиняємося там.

Як ви вже здогадалися — готель «Аврора». Приліт був близько опівночі. Не встигла навіть задрімати. Далі все у викривленому часі:  сильних вибух. Пекуче відчуття на руці.  Відкриваю очі.  Уламки стін і стелі наді мною. Пилюка, через яку нічого не видно, і дихати все важче кожні десять секунд.

Вдих. Видих. 

Облапала себе ще на ліжку — дякувати всім богам — липкої теплої рідини ніде немає, а отже кровотечу виключили. Заодно перевірила, що ноги-руки рухаються. Отже вилазити. Ліхтарик. Знайти під завалами документи та аптечку.

Ще 15 секунд. На пошуки гаманця, ноута, речей, ключів часу немає - бетонний пил виїдає очі. Шматок простирадла прикласти до рота. Ще один глибокий вдих-видих.

Починаю чути голоси постраждалих з сусідніх номерів, люди виють, плачуть, кричать і просять їх дістати. Поспіхом і дивом штани і кофта. Ще декілька секунд витрачаю на пошук взуття — це важливо, але боюся рухати уламки стін, щоб не завалилися на мене. Є! 

Можна йти. Пролізаю під уламками, переступаю нутрощі з арматури і утеплювача стін. Коридор! Перший обережний крок — не обвалюється підлога. Значить можна йти.

В сусідньому номері жінка лежить практично біля виходу, але вибратися не може через власну істерику. Поспіхом даю їй руку, вона вийшла з номера. Я спускаюся вперед.

Чотири прольоти сходинок не обвалені. Удача! Можна йти донизу. Виходжу на вулицю. Дихаю! Пройшло хвилин 7-10. Здалося вічністю.

Як виявилося, в мене дійсно немає пошкоджень, лише декілька синців і подряпин. Дзвоню чоловіку, а він друзям в місті.

Вода. Яка вона смачна! Сигарета! Дихаю. Про мене потурбувалися, і я дійсно вдячна своєму янголу-охорнцю, що все закінчилося так, як закінчилося.

Зранку продовжила працювати. Нажаль станом на зараз вже 4 загиблих. Я могла бути пʼятою. То ж сьогодні черговий день народження.

Але це я ось про що: живучи в Україні зараз ми маємо бути готові до йoбa*ої руснявоі ракети будь-де і будь-коли. Просто усвідомте цей факт і цінуйте кожну секунду цього життя.

Живіть його!  Люблю всіх, хто потурбувався, запитався і підтримав.

Вероніка Міронова, журналістка, фрілансерка

Текст публікується з дозволу авторки, оригінал за посиланням

Фото: ДСНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
226
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду