У вересні на СТБ стартує четвертий сезон проєкту «ДНК. Свої»

У вересні на СТБ стартує четвертий сезон проєкту «ДНК. Свої»

28 Серпня 2024
262
28 Серпня 2024
13:05

У вересні на СТБ стартує четвертий сезон проєкту «ДНК. Свої»

262
Соціальна місія проєкту — повернути додому українців, які зникли внаслідок російської агресії. Для цього команда проводить ризиковані журналістські розслідування по всіх куточках України.
У вересні на СТБ стартує четвертий сезон проєкту «ДНК. Свої»
У вересні на СТБ стартує четвертий сезон проєкту «ДНК. Свої»

1 вересня о 22:00 на телеканалі СТБ стартує четвертий сезон соціального проєкту «ДНК. Свої» з Тетяною Висоцькою. Його місія — повернути додому українців, які зникли внаслідок російської агресії.  Про це повідомляє пресслужба телеканалу.

Цієї осені глядачі побачать 18 неймовірних історій про врятовані долі та зворушливі зустрічі.

«Сезон розпочнеться з історії моїх земляків, героїчних херсонців, які пережили жорстокий полон. Попри всю болючість, для мене це історії незламності, які доводять, що боротися — варто, а ті хто поруч, тобто Свої, обовʼязково зміцнять у хвилини відчаю. Загалом новий сезон про те, де шукати ресурси, щоб пережити все пекло війни. Ми ще продовжуємо знімати і це, як завжди, непросто для всієї команди», — розповідає ведуча проєкту Тетяна Висоцька. 

За три сезони проєкту команді вдалося повернути додому кілька десятків українців, яких близькі вважали зниклими безвісти. Після місяців, а іноді й років очікування та невизначеності побачення зі своїми, які були в полоні або на окупованих територіях, стають моментами, що повертають їхні родини до життя.

Як розповіла керівниця проєкту Юлія Поборуєва, у четвертому сезоні команда знову підніме низку болючих тем сьогодення, у тому числі й тему цивільних заручників війни. «Аби об’єктивно її висвітлити, нам довелося провести серйозне дослідження. Одним з найбільших досягнень четвертого сезону вважаю надризиковану, але успішну операцію повернення з тимчасово окупованої території цивільного українця, якого росіяни утримували в полоні 1 рік і 8 місяців. За цей час він майже втратив зір та слух. На щастя, завдяки зусиллям нашої команди та партнерів, хлопець нарешті обійме свою матір, з якою востаннє бачився навесні 2022-го в окупованому Херсоні. Такі історії варті того, щоб про них знав світ, адже вони є свідченнями воєнних злочинів Росії», — говорить Поборуєва.

Вже цієї неділі у першому випуску глядачі СТБ побачать історію херсонського героя Івана Самойленка, який під час окупації, ризикуючи власним життям, врятував сотні земляків, аби вони змогли виїхати на підконтрольну Україні територію. Тепер Самойленко розшукує цих людей, аби дізнатись, чи вижили вони, перетинаючи російські блокпости та як склалися їхні долі. 

«ДНК. Свої» — проєкт власного виробництва телеканалу СТБ, який створює команда «Таємниць ДНК». Розробка і запуск проєкту відбулися після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Щоб допомогти українцям знайти рідних, з якими втратився зв‘язок внаслідок російської агресії, журналісти «ДНК. Свої» проводять резонансні та часто ризиковані пошуки. За кожним зверненням команда співпрацює з міністерствами, державними відомствами та громадськими організаціями, залучає експертів-криміналістів, генетиків, слідчих і волонтерів.

За три  сезони роботи «ДНК. Свої» возʼєднали десятки родин у кадрі, і ще більше — поза ним. З усіма героями команда тримає звʼязок і після випусків, аби за потреби надати необхідну допомогу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
262
Читайте також
17.03.2023 09:00
Марія Спалєк
«Детектор медіа»
4 080
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду