Зеленський дорікнув журналісту «Української правди» темниками

Зеленський дорікнув журналісту «Української правди» темниками

27 Серпня 2024
1201
27 Серпня 2024
15:33

Зеленський дорікнув журналісту «Української правди» темниками

1201
Запитання журналіста Романа Кравця, в якому він згадав про «5-6 ефективних менеджерів», президент назвав частиною методички видання.
Зеленський дорікнув журналісту «Української правди» темниками
Зеленський дорікнув журналісту «Української правди» темниками

Президент Володимир Зеленський дорікнув журналісту «Української правди» Роману Кравцю у використанні темників або методичок, говорячи про статті видання про «ефективних менеджерів» у команді президента. 

Діалог між журналістом і президентом відбувся під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

Журналіст «Української правди»  Роман Кравець запитав Зеленського: «Українська правда свого часу вас запитувала про вашу команду, і ви тоді сказали про 5-6 ефективних менеджерів. Зараз у нас величезна проблема з економікою, енергетикою, правоохоронною системою…» 

Роман Кравець (фотограф Максим Поліщук, «Детектор медіа»)

Зеленський не дослухав питання журналіста та перебив його, зазначивши:  «Я казав про Офіс президента, а не про команду України. Ви випустили вже дуже багато статей про 5-6 менеджерів. У вас така методичка. Я думав, це пішло з Януковичем. Як це називається, "темники". Я розумію, що у вас…» 

Кравець перебив Зеленського та запитав:  «Вибачте, про які темники ви говорите?»

Зеленський відповів: «Треба мати світло в очах, щоб побачити те, що вам говорять. Давайте продовжимо про ваше запитання щодо команди». 

Кравець врешті запитав, за якими критеріями Зеленський оцінює ефективність людей.

«Ефективність ваших людей, як ви оцінюєте, за якими критеріями? Це особиста лояльність чи це результативність? Якщо результативність, то оцініть діяльність Олега Татарова, Ростислава Шурми, Олексія Кулеби та Андрія Єрмака», — сказав журналіст.

«Щодо моєї команди, сьогодні моя команда як президента — це всі ті люди, які захищають нашу державу: і ЗСУ, і главком, і міністр оборони. Я  вважаю, що  коли у нас є дійсно позитив у напрямку ЄС, то тут треба подякувати спікеру, його колегам. Є різні виклики, але не помічати того, що у час війни Україна стільки всього зробила…», — відповів президент. 

Зеленський також додав, що голова Офісу президента Андрій Єрмак — один з основних людей, які готували і формулу миру, і саміт миру.

«Коли я вам кажу про інших людей і кажу, що ми одна команда, то всі ці напрацювання, всі ці спілкування,  контакти з США і всі надбання, які має Україна, — це кожен з них зробив. Ви просто не знаєте всіх деталей. 

Щодо Олега Татарова — також не хотів про це говорити. Я здивований вашим запитанням. У нас із вами, у мене з журналістами України був офрек, де були представники вашого медіа. На офреці я вам сказав про Татарова, але якщо вам мало, то я повторю. Це знають і США, і всі. Олег Татаров разом із Василем Малюком убивали чеченців в Україні, в Києві. Поки ви тут не були. Я вже про це казав і казав, що це непублічна інформація, і сказав усім медіа на нашій непублічній зустрічі», — розповів Зеленський. 

Форум «Україна 2024. Незалежність».


Нагадаємо, сьогодні, 27 серпня, Президент України Володимир Зеленський проводить пресконференцію. Тема обговорення — війна та кроки України на шляху до справедливого миру.

29 травня видання  «Українська правда» оприлюднило статтю «Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ», у якій повідомило, що колишній генеральний директор державного інформаційного агентства «Укрінформ» Олексій Мацука, призначення якого пов'язують з людьми з Офісу президента, поширював серед співробітників темники, тиснув на працівників, щоб ті звільнялися, і планував переформатувати структуру агенції, щоб призначити на окремі посади «потрібних» людей.

Титульне фото: Володимир Зеленський (фотограф Максим Поліщук, «Детектор медіа»)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1201
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду