Росія поширює дезінформацію на тлі масованих ракетних ударів, — ЦПД

Росія поширює дезінформацію на тлі масованих ракетних ударів, — ЦПД

26 Серпня 2024
5034
26 Серпня 2024
17:00

Росія поширює дезінформацію на тлі масованих ракетних ударів, — ЦПД

5034
Зокрема, Центр протидії дезінформації зафіксував маніпулятивний наратив ворога про те, що українська влада нібито «спровокувала Росію» на сьогоднішню атаку після наступу на Курщині та зірвала переговори про відмову від ударів по енергетичних об’єктах.
Росія поширює дезінформацію на тлі масованих ракетних ударів, — ЦПД
Росія поширює дезінформацію на тлі масованих ракетних ударів, — ЦПД

Одночасно з ракетними та дроновими ударами по Україні російські пропагандисти поширюють дезінформаційні наративи. Про це попередив Центр протидії дезінформації. 

Серед зафіксованих дезінформаційних та маніпулятивних наративів ворога:

  • влада України начебто прибрала з тилу майже усю ППО, яку тепер використовує для підтримки «курської авантюри». Через це Росія безперешкодно вразила всі цілі;
  • Україна буцімто економила ППО, щоб «списати» розкрадання коштів, виділених на відновлення енергосистеми, на дії росіян;
  • українська влада нібито «спровокувала Росію» на сьогоднішню атаку після наступу на Курщині та зірвала переговори про відмову від ударів по енергетичних об’єктах.

«Усі ці наративи не мають нічого спільного з реальністю. Поширюючи їх, ворог намагається  спровокувати розкол у суспільстві, викликати недовіру до влади та посіяти панічні настрої й тривогу. Не піддавайтеся на маніпуляції ворога!», — пояснили в ЦПД.

Нагадаємо, зранку 26 серпня по всій Україні була оголошена повітряна тривога. 15 областей України постраждали внаслідок ранкового ворожого обстрілу.

Російські загарбники цілили по об'єктах енергетичної інфраструктури. Через це в низці українських міст почалися перебої зі світлом.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що російська атака 26 серпня є однією з найбільших. Ворог випустив понад сотню ракет різних типів та близько сотні дронів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5034
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду