28 серпня — відкриття фотовиставки Алли «Рути» Пушкарчук у просторі PEN Ukraine

28 серпня — відкриття фотовиставки Алли «Рути» Пушкарчук у просторі PEN Ukraine

22 Серпня 2024
353
22 Серпня 2024
17:37

28 серпня — відкриття фотовиставки Алли «Рути» Пушкарчук у просторі PEN Ukraine

353
PEN Ukraine: «Бетельгейзе. Намисто для Рути» — це не лише данина пам'яті Аллі «Руті» Пушкарчук, але й можливість побачити світ її очима».
28 серпня — відкриття фотовиставки Алли «Рути» Пушкарчук у просторі PEN Ukraine
28 серпня — відкриття фотовиставки Алли «Рути» Пушкарчук у просторі PEN Ukraine

У середу, 28 серпня,  о 18:30 у просторі PEN Ukraine відбудеться відкриття фотовиставки Алли «Рути» Пушкарчук (1994-2024) «Бетельгейзе. Намисто для Рути». 

Алла «Рута» Пушкарчук загинула 25 квітня 2024 року внаслідок артилерійського обстрілу в селищі Удачне Донецької області. Посмертно нагороджена орденом «За заслуги» III ступеня.

«Виставка "Бетельгейзе. Намисто для Рути" — це спроба відтворити красивий і повний неочікуваних зв'язків і переплетінь світ Алли "Рути" Пушкарчук, яка загинула у квітні 2024 року під час обстрілу на Донеччині. За життя Алла захоплювалася театром і літературою, колекціонувала традиційні українські прикраси, рятувала тварин із прифронтових територій, самовіддано занурювалася у самісіньку суть речей — хай то виготовлення кераміки чи управління артилерійською бусоллю. Виставка представляє фотографічні й поетичні роботи Алли, а також дорогі її серцю речі — намиста, які надівала поверх військової форми. «Бетельгейзе. Намисто для Рути» — це не лише данина пам'яті Аллі "Руті" Пушкарчук, але й можливість побачити світ її очима», — пише PEN Ukraine.

Алла «Рута» Пушкарчук

Співорганізатором виставки є культурно-видавничий проєкт «Читомо».

На відкритті рідні, друзі та колеги Алли читатимуть її поетичні та прозові тексти. Зокрема, мама Леся Антонівна Пушкарчук, чоловік Максим Кука, колеги Оксана Хмельовська, Стас Козлюк та Дмитро Крапивенко. Подруга Алли Маруся Чуприненко виконає пісні.

Дата і час: 28 серпня, о 18:30

Адреса: простір PEN Ukraine, вул. Лук’янівська 14а

Вхід вільний за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/FhcNLuSq3k6fsnCp7 

Акредитація для ЗМІ за посиланням: https://forms.gle/FhcNLuSq3k6fsnCp7 

Алла Пушкарчук («Рута»)  українська журналістка, редакторка, театрознавиця, військова. Брала участь у Революції гідності, під час якої долучилася до «Правого сектору», згодом у межах їхнього інформаційного відділу їздила на фронт — писати й фотографувати. З серпня 2014 року по квітень 2018 року працювала в 5-му окремому батальйоні Української добровольчої армії як журналістка та фотографка. Згодом демобілізувалася і працювала журналісткою у виданні «Український тиждень», піарницею у видавничому домі «Комора», редакторкою новин у культурно-видавничому проєкті «Читомо».

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну разом із коханим долучилася до захисту Києва, з березня разом перебували у складі територіальної оборони, а з 1 квітня встали до лав Збройних сил України у якості мінометниці в 58 ОМПБр. Загинула 25 квітня 2024 року внаслідок артилерійського обстрілу в селищі Удачне Донецької області.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
353
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду