ФБР провело обшуки в будинках американців, пов'язаних з російськими державними ЗМІ, — Reuters

ФБР провело обшуки в будинках американців, пов'язаних з російськими державними ЗМІ, — Reuters

22 Серпня 2024
458
22 Серпня 2024
11:59

ФБР провело обшуки в будинках американців, пов'язаних з російськими державними ЗМІ, — Reuters

458
Обшуки відбулися на тлі нещодавніх попереджень з боку США про те, що російський уряд намагається вплинути на президентські вибори в США, які відбудуться в листопаді.
ФБР провело обшуки в будинках американців, пов'язаних з російськими державними ЗМІ, — Reuters
ФБР провело обшуки в будинках американців, пов'язаних з російськими державними ЗМІ, — Reuters

Федеральне бюро розслідувань США на початку серпня провело обшуки у будинках двох американців, пов'язаних з російськими державними медіа. Серед них — колишній інспектор ООН з озброєнь та радник президентської кампанії кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа у 2016 році. Про це  повідомляє Reuters.

У повідомленні медіа йдеться, що обшуки відбулися на тлі нещодавніх попереджень з боку США про те, що російський уряд намагається вплинути на президентські вибори в США, які відбудуться в листопаді.

Один з будинків у Делмарі, штат Нью-Йорк, належав Скотту Ріттеру, а інший, у Вірджинії, був пов'язаний з радником першої президентської кампанії Трампа у 2016 році Дмитром К. Саймсом.

Як зазначає Reuters, обидва чоловіки підтвердили обшуки у своїх заявах для медіа, але наразі не змогли дати додаткові коментарі.

У ФБР заявили, що «дії правоохоронних органів санкціоновані судом, за певними адресами».

В американській розвідці заявили, що Росія залишається «основною загрозою» для виборів у США і що Москва використовує складний арсенал інструментів для підтримки одного з кандидатів і посіву розбрату. Росія відкидає ці звинувачення.

Газета The New York Times повідомила 21 серпня, що Міністерство юстиції США розпочало ширше кримінальне розслідування стосовно американців, які працювали з російськими державними телеканалами. У статті цитувалися американські чиновники, поінформовані про розслідування. ФБР не надало додаткових коментарів щодо цієї історії.

За даними The Times, очікується, що найближчим часом правоохоронці проведуть більше обшуків і, можливо, висунуть кримінальні звинувачення. Прокурори поки що не висунули звинувачень проти Саймса і Ріттера.

Саймс, який веде щотижневе токшоу на російському державному телебаченні — на «Первом канале», повідомив іншому російському державному медіа, Sputnik, що він вважає обшук ФБР «спробою залякати мене, дискредитувати мене та завдати шкоди моїй здатності жити в Сполучених Штатах або навіть відвідувати Сполучені Штати, а також завдати шкоди моєму фінансовому становищу».

Ріттер, який був засуджений у 2011 році журі присяжних у справі про онлайн-залякування неповнолітніх, заявив, що обшук його будинку був пов'язаний із занепокоєнням уряду США щодо можливого порушення Закону про реєстрацію іноземних агентів.

Цей закон вимагає від американців розкривати політичну діяльність від імені іноземних урядів. Він заперечує ці порушення і зазначає, що вважає обшук помстою за його критику зовнішньої політики США, зокрема щодо України. Він також зазначив, що співпрацював під час обшуку.

Ріттер цього тижня написав у державному медіа Russia Today, що з квітня 2020 року він був «зовнішнім співробітником (тобто підрядником) RT».

Нагадаємо, що компанія OpenAI виявила і видалила мережу іранських акаунтів, які використовували чатбот ChatGPT для проведення іноземної операції впливу на президентські вибори у США.

Раніше у звіті компанії Google йшлося, що хакерська група APT42, яку пов'язують із Корпусом вартових ісламської революції Ірану, намагається атакувати облікові записи десятка людей, пов'язаних з президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою Камалою Гарріс і кандидатом у президенти Дональдом Трампом.

Фото: Pexels

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
458
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду