У Росії заблокували сайт видання Astra

У Росії заблокували сайт видання Astra

21 Серпня 2024
401
21 Серпня 2024
18:31

У Росії заблокували сайт видання Astra

401
«Роскомнагляд» пояснив блокування розміщенням на сайті «недостовірної суспільно значущої інформації».
У Росії заблокували сайт видання Astra
У Росії заблокували сайт видання Astra

Сайт незалежного видання Astrа заблокували в Росії. «Роскомнагляд» пояснив блокування розміщенням на ньому «недостовірної суспільно значущої інформації». Про це повідомили в телеграм-каналі Astrа.

Видання Astrа з'явилося після повномасштабного вторгнення Росії до України. Воно працювало переважно у телеграмі та публікували, зокрема, ексклюзивні новини про війну.

Сайт Astrа запустили лише два місяці тому. Його матеріали дублюються англійською мовою.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в країні-агресорі регулярно блокують сайти, зокрема медіа. Для обходу блокувань росіяни використовують VPN-сервіси, однак російська влада теж намагається обмежувати до них доступ.

У березні ми повідомляли про те, що «Роскомнагляд» заблокував сайт незалежного видання про життя регіонів «Говорит НеМосква». Виданню не повідомили, які публікації стали причиною блокування. Вони продовжили роботу в соціальних мережах, а також заявили про підготовку дзеркала, щоб можна було користуватися сайтом без VPN.

У лютому в Росії заблокували сайти проєктів «Радіо Свобода» в Центральній Азії. Йдеться про «Азатлик», що висвітлює події в Туркменістані, «Азаттик» — у Казахстані та Киргизстані, «Озодлік», який пише про Таджикистан, та «Озоді», на якому йдеться про Узбекистан.

Нині, 21 серпня, на території Росії відбувається масовий збій у роботі популярних інтернет-сервісів та месенджерів. Влада заявила про хакерську атаку на російських операторів комунікацій, експерти вважають, що насправді вона вдалася до блокування.

Недоступними виявилися месенджери «Вотсап», «Скайп», «Мессенджер», соцмережа «Вконтакте» та «Діскорд». Росіяни мають проблеми з доступом до сайтів частини банків, мобільних операторів, до пошуковика «Яндекс», «Вікіпедії», платформи Steam Gaming, онлайн-магазину AppStore, сайту з порнографічним контентом Pornhub тощо.

Фото: Pixabay

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
401
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду