Телеканал «Дім» представляє новий сезон програми «Код ідентичності»

Телеканал «Дім» представляє новий сезон програми «Код ідентичності»

20 Серпня 2024
215
20 Серпня 2024
17:07

Телеканал «Дім» представляє новий сезон програми «Код ідентичності»

215
Перший випуск нового сезону присвячений видатним українським науковцям, поліглотам, перекладачам Агатангелу Кримському та Григорію Кочуру
Телеканал «Дім» представляє новий сезон програми «Код ідентичності»
Телеканал «Дім» представляє новий сезон програми «Код ідентичності»

21 серпня о 20:00 стартує новий сезон проєкту «Код ідентичності», власного виробництва телеканалу «Дім». Щотижня ведуча Світлана Леонтьєва розкриватиме унікальні сторінки української історії, науки, культури. Кожен випуск спонукає думати, пізнавати, відновлювати національну пам’ять українців, що протягом століть цілеспрямовано спотворювалася московською імперією. Про це йдеться у повідомленні телеканалу. 

«У новому сезоні на глядачів чекає відкриття української історії через долі видатних постатей, через події і явища світового масштабу, до яких доклали зусилля, розум і свій талант українці. Кожен наш випуск буде присвячений непересічним подіям і особистостям, які вплинули на світову науку та історію, а також формування національної самосвідомості  та громадянського суспільства», - анонсує Світлана Леонтьєва.

Перший випуск нового сезону присвячений видатним українським науковцям, поліглотам, перекладачам Агатангелу Кримському та Григорію Кочуру.

Серед гостей програми — Оксана Василюк, дослідниця спадщини Агатангела Кримського, доктор фізико-математичних наук Максим Стріха та письменник і дипломат Сергій Борщевський.

Глядачі дізнаються про трагічну долю генія з вивчення мов Агатангела Кримського — він знав їх понад 60, а також про його унікальну роль у створенні Української академії наук, його внесок у світову та української культури, дружбу з Лесею Українкою та Іваном Франком, а також про те, як тоталітарна влада зламала долі багатьох його видатних сучасників.

Одна з програм буде присвячена унікальній українській оперній співачці Оксані Петрусенко.

Глядачі почують історію її злету на вершину світової сцени та її внесок у розвиток українського музичного мистецтва.

Продовжить тему видатних українок історія великої української оперної диви Соломії Крушельницької, яка завдяки своєму таланту та відданості українській культурі, стала одним із символів національного відродження. Глядачів чекає захоплююча розповідь про її шлях від маленького села на Львівщині до світових оперних сцен, а потім — трагедія повернення в радянський Львів.

Також серед майбутніх випусків — обговорення долі родини Івана Франка.

Глядачі дізнаються про особисте життя видатного українського письменника, його вплив на наступні покоління, а також про маловідомі факти з життя його нащадків, які продовжують справу Франка.

А 16 жовтня випуск програми буде присвячений «Будинку Слово».

У 1920-х роках цей будинок у Харкові був збудований спеціально для українських письменників, але згодом став символом радянських репресій проти української інтелігенції.

Гості програми, серед яких історики та мистецтвознавці, а також — режисер двох фільмів про Будинок «Слово» Тарас Томенко, розкажуть про долю мешканців цього дому, багатьох з яких було знищено радянським  режимом.

Програма «Код ідентичності» покликана відкрити перед глядачами багатогранну картину української національної самобутності. Кожен випуск — це нова подорож у глибини науки, культури, медицини, історії, крізь яку проглядають долі людей, що своїми зусиллями і талантом наближали наше сьогодення.

Нагадаємо, що 6 липня на телеканалі «Дім» відбулась прем’єра проєкту для поціновувачів кіно «КіноХаб».

Ведучим нового проєкту став сценарист, теле та кінопродюсер, театральний режисер Олекса Гладушевський, який під час війни започаткував фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» та премію «Чорний лотос».

Фото: телеканал «Дім»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
215
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду