Окупанти примушують українських дітей вступати до військової організації «ДОСААФ» з 14 років

Окупанти примушують українських дітей вступати до військової організації «ДОСААФ» з 14 років

16 Серпня 2024
470
16 Серпня 2024
22:49

Окупанти примушують українських дітей вступати до військової організації «ДОСААФ» з 14 років

470
Раніше вік вступу у «добровольноє общество содействія арміі, авіаціі і флоту» складав 18 років.
Окупанти примушують українських дітей вступати до військової організації «ДОСААФ» з 14 років
Окупанти примушують українських дітей вступати до військової організації «ДОСААФ» з 14 років

Російські окупанти знизили вік вступу до організації «ДОСААФ» («добровольноє общество содействія арміі, авіаціі і флоту»)- відтепер проходження навчання у  «ДОСААФ» стане обов’язковим вже з 14 років. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

«До цього вік прийому у російську терористичну організацію складав 18 років», - нагадали у Центрі.

ЦНС інформує, що ця організація займається підготовкою мирного населення до участі у війні. «У такий спосіб кремль намагається підготувати цивільних до мобілізації. Адже, зважаючи на поламаний сценарій вторгнення росії в Україну, з дня на день путін оголосить нову хвилю мобілізації», - йдеться у повідомленні.

У ЦНС також нагадали, що цього року окупанти залучили тисячі українських дітей на усіх тимчасово захоплених територіях до участі у трансформованій військово-патріотичній грі «Зарніца», що є ще одним способом Кремля залучати українських дітей до війни проти своєї Вітчизни.

«Центр національного спротиву вкотре нагадує – залучення місцевого населення, зокрема дітей, до участі у війні проти своєї Батьківщини перечить нормам міжнародного права. За це передбачено суворе покарання. Тому просимо усіх, кому відомі факти про таких колаборантів, які організовують подібні навчання, надавати цю інформацію на наш анонімний чат-бот», - закликали у Силах Спеціальних операцій. 

Нагадаємо, на тимчасово окупованій частині Запорізької області Росія активно мілітаризує українських дітей. З цією метою окупанти створили 12 молодіжних рухів, які, зокрема, займаються пропагандою.

З 1 вересня цього року в школах на тимчасово окупованих територіях запроваджують предмет «Основи безпеки та захист Батьківщини». В рамках цього предмета дітей навчатимуть тактичної медицини та військової підготовки, зокрема роботи з БПЛА, гранатами та автоматом.

Також ми повідомляли, що росіяни створюють на тимчасово окупованих територіях так звані «кадетські класи», де школярів навчають посиленої військової підготовки, змушують носити військову форму, нав’язують їм російські наративи. Як зазначила голова Центру громадянської просвіти «Альменда» Марія Суляліна, «дітей із першого класу готують воювати проти їхньої власної держави, вчать сприймати РФ своєю країною».

Велику роль у нав'язуванні проросійських настроїв відіграють російські молодіжні «військово-патріотичні рухи», як-от «Юнармия» та «Движение первых». За даними Марії Суляліної, до першого належать мінімум 38,5 тис. дітей, до другого — мінімум 62 тис. 

Крім того, окупанти в тимчасово захоплених регіонах планують ставити підлітків на військовий облік.

Про те, як влада Росії популяризує мілітаризм серед дітей та виховує готовність до війни і смерті в будь-якому віці, «Детектор медіа» розповідав у статті «“Діти-герої”», або Як російська пропаганда змалку вчить помирати “за Родіну”».

Читайте також:

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
470
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду