Ілон Маск і Дональд Трамп провели «дружню» розмову наживо в X

Ілон Маск і Дональд Трамп провели «дружню» розмову наживо в X

13 Серпня 2024
835
13 Серпня 2024
12:23

Ілон Маск і Дональд Трамп провели «дружню» розмову наживо в X

835
Трамп зробив щонайменше 20 неправдивих заяв, а Маск ледь не у всьому з ним погоджувався. Розмову послухали наживо 1,3 мільйона людей.
Ілон Маск і Дональд Трамп провели «дружню» розмову наживо в X
Ілон Маск і Дональд Трамп провели «дружню» розмову наживо в X

Власник соцмережі Х Ілон Маск та кандидат у президенти США Дональд Трамп провели публічну розмову, яка транслювалась наживо на сторінці Маска в X. Про це повідомляють CNN, AP та «Бабель».

Початок розмови затягнувся на 42 хвилини. Маск пояснив затримку масованою DDоS-атакою на соцмережу X. До розмови тим часом приєдналися 850 000 користувачів. Згодом Маск таки розпочав розмову, але допустивши меншу кількістю слухачів і пообіцявши опублікувати одразу після цього невідредаговане аудіо.

Розмова Трампа і Маска тривала понад дві години. Як пише «Бабель», вони присвятили чимало уваги недавній спробі вбивства Трампа, нелегальній імміграції та планам скоротити державне регулювання. Вони обговорювали також кримінальні справи, з якими стикається Трамп, і війни, у яких США надають допомогу.

Як пише CNN, тон розмови був надзвичайно доброзичливим і розкрив мало нового про плани Трампа на другий термін. Під час розмови Маск часто погоджувався з Трампом у питаннях імміграції, інфляції та злочинності.

За даними фактчекерів від CNN, у розмові з Маском Трамп зробив щонайменше 20 неправдивих заяв. Більшість із цих фактів неодноразово розвінчувалися раніше.

Трамп сказав, що російсько-українська війна «мала б нульовий шанс відбутися», якби він був президентом США. Він вважає, що Джо Байден дав Путіну підстави для вторгнення своїми словами про членство України в НАТО. Трамп планує говорити з Путіним, якщо стане президентом, і хоче з ним поладнати.

Трамп розкритикував віцепрезидентку США та свою імовірну суперницю на майбутніх виборах Камалу Гарріс через питання мігрантів на кордоні з Мексикою.

Під час розмови Маск запропонував свою кандидатуру на посаду в адміністрації Трампа в разі його обрання, щоб допомогти обмежити державні витрати. Він висунув ідею створити «Комісію з ефективності уряду», яка гарантувала б, що «гроші платників податків витрачаються правильно». Трамп підтримав цю ідею і відзначив готовність Маска звільняти працівників, які вимагають кращих умов. «Мені потрібен Ілон Маск — мені потрібен хтось, хто має багато сили, мужності та розуму», — сказав Трамп.

Маск сказав, що однією з причин, чому він підтримав кандидатуру Трампа на президентських виборах, була реакція експрезидента на невдалий замах на нього. Він назвав Трампів жест кулаком після замаху «неймовірно надихаючим».

У підсумку розмову Маска з Трампом наживо послухали щонайменше 1,3 млн слухачів. Ще сотня мільйонів людей послухають розмову найближчими днями. Маск надав платформу Трампу в найгірший момент його кампанії, пише CNN.

Нагадаємо, нещодавно американський бізнесмен, власник Space X та соцмережі X Ілон Маск сказав, що планує виділяти близько 45 млн доларів щомісяця політичному комітету на підтримку кандидата в президенти США Дональда Трампа. 13 липня стало відомо, що Ілон Маск уже вніс пожертву до фонду, який виступає на підтримку Трампа.

Раніше, після невдалого замаху на життя Трампа в липні, Ілон Маск заявив, що його двічі намагалися вбити протягом останніх восьми місяців.

Як повідомляв The Wall Street Journal із посиланням на поінформовані джерела у травні, експрезидент США Дональд Трамп обговорює з мільярдером Ілоном Маском призначення його своїм радником у разі перемоги на майбутніх президентських виборах. За даними видання, останні місяці Трамп і Маск регулярно спілкуються телефоном, а Маск просив Трампа активніше публікуватися в соцмережі X.

Фото: Jakub Porzycki / NurPhoto via Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
835
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду