Окупаційному «міністру освіти і науки Херсонської області» оголосили про підозру

Окупаційному «міністру освіти і науки Херсонської області» оголосили про підозру

8 Серпня 2024
531
8 Серпня 2024
22:58

Окупаційному «міністру освіти і науки Херсонської області» оголосили про підозру

531
Так званий «міністр» давав інтерв’ю в телеефірах окупаційних медіа, під час яких виправдовував російську агресію.
Окупаційному «міністру освіти і науки Херсонської області» оголосили про підозру
Окупаційному «міністру освіти і науки Херсонської області» оголосили про підозру

Громадянину РФ, який обіймав посаду «міністра освіти і науки Херсонської області», заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності та виправдовуванні окупації частини України з використанням засобів масової інформації. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За інформацією облпрокуратури, так званий «міністр» давав інтерв’ю в телеефірах окупаційних медіа, під час яких виправдовував російську агресію. Як спікер, неодноразово брав участь в «освітніх» та «культурних» заходах, закликаючи українських школярів навчатися за російськими програмами, а окуповану територію називав «новим регіоном РФ». Відеозаписи таких виступів із закликами розміщувались на ресурсах захоплених місцевих медіа. Він також анонсував поїздки учнів до тимчасово окупованого Криму та до регіонів Росії, що, на його думку, мало виховувати в дітях прихильність до «русского міра». 

Йдеться про Михайла Родікова — росіянина, уродженця Московської області. Йому заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності та виправдовуванні окупації частини України з використанням засобів масової інформації (ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Текст підозри опублікований на сайті Офісу генерального прокурора. Зокрема, у підозрі зазначено, що Родіков з 2015 по 2018 рік був так званим директором окупаційного Департаменту освіти в Севастополі. 

Нагадаємо, наприкінці липня Служба безпеки України повідомила про підозру керівниці окупаційного так званого «міністерства цифрового розвитку, зв’язку і масових комунікацій» на тимчасово окупованій частині Луганщини.

Раніше Служба безпеки України повідомила про підозру псевдоректору «державного навчального закладу ЛНР» «Луганський державний аграрний університет» Вадиму Матвєєву. Окупаційному ректору інкриміновано вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресорки в закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

На початку липня СБУ повідомила, що ватажка угруповання «Луганська народна республіка» й очільника окупаційної адміністрації захоплених територій Луганської області Леоніда Пасічника заочно засудили до 12 років в’язниці.

У лютому Луганська обласна прокуратура поінформувала, що керівниці підрозділу російської «Юнармії» на окупованій частині Луганщини повідомили про підозру. Їй інкримінують колабораційну діяльність, а також порушення законів та звичаїв війни (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1 ст. 438 КК України).

 Фото: Херсонська обласна прокуратура

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
531
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду