Парламент Болгарії заборонив «пропаганду ЛГБТК+» у школах

Парламент Болгарії заборонив «пропаганду ЛГБТК+» у школах

8 Серпня 2024
586
8 Серпня 2024
16:05

Парламент Болгарії заборонив «пропаганду ЛГБТК+» у школах

586
Закон викликав у Болгарії протести, а правозахисні організації закликали ЄС посилити тиск на владу країни.
Парламент Болгарії заборонив «пропаганду ЛГБТК+» у школах
Парламент Болгарії заборонив «пропаганду ЛГБТК+» у школах

Парламент Болгарії прийняв закон про заборону «пропаганди ЛГБТК+» у школах. Про це повідомляє Euronews.

Законопроєкт схвалили в середу, 7 серпня, переважною більшістю голосів: 159 за, 22 проти.

Прийнята поправка до болгарського закону про освіту забороняє «пропаганду, заохочення або підбурювання у будь-який спосіб, прямо чи опосередковано, в системі освіти ідей і поглядів, пов'язаних з нетрадиційною сексуальною орієнтацією та/або гендерною ідентичністю, відмінною від біологічної».

Поправка запропонована проросійською ультраправою партією «Враждане». Вона також вводить визначення «нетрадиційної сексуальної орієнтації» як таке, що суперечить болгарській юридичній концепції «емоційного, романтичного, сексуального або чуттєвого потягу між особами протилежних статей».

Закон викликав у Болгарії протести. Правозахисні організації закликали зупинити його просування через парламент і посилити тиск ЄС на Болгарію.

Європейська правозахисна група ЛГБТК+ Forbidden Colours заявила, що засуджує новий закон «як цілеспрямовану атаку на основні права людини ЛГБТК+, особливо дітей». «Глибоке занепокоєння викликає той факт, що Болгарія переймає тактику з російського антиправозахисного арсеналу», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у квітні керівна партія Грузії «Грузинська мрія» офіційно внесла пропозиції змін до конституції країни, спрямовані на «протидію ЛГБТ-пропаганді»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
586
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду