В Україні вийде друком перший журнал для матерів дітей з інвалідністю

В Україні вийде друком перший журнал для матерів дітей з інвалідністю

7 Серпня 2024
479
7 Серпня 2024
11:36

В Україні вийде друком перший журнал для матерів дітей з інвалідністю

479
Знайти журнал «Сяйво» можна буде на полицях центрів надання соціальних послуг, в інклюзивно-ресурсних центрах та лікарнях.
В Україні вийде друком перший журнал для матерів дітей з інвалідністю
В Україні вийде друком перший журнал для матерів дітей з інвалідністю

Вже цього літа у друк вийде журнал «Сяйво» має допомогти батькам у вихованні дітей із інвалідністю. Про це повідомляють творці глянцю.

У журналі зібрали історії, які розбивають популярний міф, начебто життя з інвалідністю — це вирок для дитини та її рідних.

Авторами журналу стали серед інших успішні матусі, які поєднують власну справу чи кар’єру з турботою про дитину з особливими потребами і пораються з цим на відмінно.

Також на сторінках журналу — корисні й важливі поради від психологів, реабілітологів, нутриціологів та інших профільних спеціалістів, що допоможуть батькам справлятись із найпоширенішими проблемами, які виникають у перші роки виховання малечі.

«В українському суспільстві роками живе стигма, що народження дитини з інвалідністю обов'язково ставить хрест на житті та кар'єрі їх матерів. Проте за 5 років власного досвіду виховання доньки з інвалідністю я зустріла надзвичайно велику кількість натхненних, успішних та цікавих матусь. Ми вирішили зробити журнал, який би показав щасливе життя, можливості та розвиток для тих, хто ще шукає свій шлях самореалізації та щастя.

В журналі немає моралізаторства та людей у білих пальто, зате є лайфхаки, як зробити корисний сніданок, макіяж за 7 хвилин після недоспаної ночі або які домашні вправи допоможуть підтримувати форму і гарний настрій», каже Нія Нікель, керівниця проєкту та засновниця ГО «Епіпросвіта». 

Отримати примірники журналу можуть центри надання соціальних послуг, інклюзивно-ресурсні, медичні центри та інші заклади, які працюють із сім’ями дітей з інвалідністю. Для цього необхідно залишити заявку за посиланням

«Сяйво» — це спільний проєкт громадської організації «Епіпросвіта» та благодійного фонду «Світ Українцям», розпочатий навесні 2024 року. В його межах досвідчені фахівці, зокрема психологи, терапевти та нейропсихологи, під час вебінарів розповідають про психоемоційні проблеми батьків, відповідають на особисті запити сімей і допомагають їм повернутися в ресурсний стан. Загалом від початку ініціативи провели вже 30 таких вебінарів, а участь у них взяли близько 260 батьків та опікунів дітей із інвалідністю. 

               

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду