В окупованому Мелітополі почало мовити російське «православне» радіо «Вера»

В окупованому Мелітополі почало мовити російське «православне» радіо «Вера»

22 Липня 2024
260
22 Липня 2024
17:54

В окупованому Мелітополі почало мовити російське «православне» радіо «Вера»

260
Як пишуть пропагандисти, радіостанція «побудована за правилами сучасного FM-мовлення» та «покликана об'єднувати вірян, допомагаючи знайти в житті найголовніше — віру, надію та любов».
В окупованому Мелітополі почало мовити російське «православне» радіо «Вера»
В окупованому Мелітополі почало мовити російське «православне» радіо «Вера»

В окупованому Мелітополі Запорізької області почало мовлення пропагандистське «православне радіо» «Вера» від Російської православної церкви (РПЦ). Про це повідомляє ІМІ з посиланням на пропагандистський сайт «Запорожское агентство новостей» і низку телеграм-каналів, які діють на ТОТ Запорізької області.

Про початок роботи радіо пропагандистам розповів священник російської церкви Максим Смирнов. Він повідомив, що на радіо транслюватимуть «євангельську звістку, розповіді про духовну спадщину, програми про історію та культуру, про традиції та сучасність, про доброту та милосердя, літературні твори, найкращу вітчизняну та закордонну музику».

Як пишуть пропагандисти, станція «побудована за правилами сучасного FM-мовлення» та «покликана об'єднувати вірян, допомагаючи знайти в житті найголовніше — віру, надію та любов».

Як пише ІМІ, російське пропагандистське радіо «Вера» з’явилося в російському FM-діапазоні у вересні 2014 року і наразі веде мовлення в 127 містах. Як зазначають пропагандисти, його місія — «розповідати про основи християнського світогляду, культурне та історичне просвітництво». В ефірі звучать музика, токшоу та авторські програми. Гостями студії є православні священники та миряни, діячі культури, керівники благодійних організацій, педагоги, психологи, громадські діячі.

На сайті радіо зазначено, що його засновником є автономна некомерційна організація «Інформаційний центр радіомовлення, мистецтва та культури “Віра, надія, любов”». Згідно з відкритими російськими реєстрами, вона зареєстрована 2012 року в Москві, а  її засновник має стосунок ще до двох російських медійних організацій.

Як стверджують окупанти, радіостанція фінансується на пожертви приватних осіб, фондів та зацікавлених слухачів. За даними пропагандистів, це приватний некомерційний культурно-просвітницький проєкт, «створений з благословення священноначала Російської православної церкви». 

Як повідомлялось у травні, росіяни планують запустити на тимчасово окупованих територіях Запорізької області радіо «Юг молодой», цільовою аудиторією якого має стати українська молодь. 

Фото ілюстративне: istockphoto.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду