Деякі прихильники Трампа звинувачують у замаху на нього журналістів, — CNN

Деякі прихильники Трампа звинувачують у замаху на нього журналістів, — CNN

15 Липня 2024
610
15 Липня 2024
13:21

Деякі прихильники Трампа звинувачують у замаху на нього журналістів, — CNN

610
Прихильники експрезидента США звинувачують пресу в жорсткій критиці Трампа і створенні напруженої атмосфери, яка посприяла замаху на вбивство.
Деякі прихильники Трампа звинувачують у замаху на нього журналістів, — CNN
Деякі прихильники Трампа звинувачують у замаху на нього журналістів, — CNN

Одразу після ​невдалої спроби замаху на експрезидента США Дональда Трампа деякі його прихильники стали звинувачувати в інциденті засоби масової інформації. Про це повідомляє CNN.

Як пише видання, вже під час мітингу, через кілька хвилин після того, як Дональда Трампа доставили в безпечне місце після спроби замаху, деякі з його прихильників звернулися до присутніх журналістів із нецензурними словами, звинувачуючи їх у спробі вбивства політика.

Декілька учасників вигукували: «Це твоя вина!», вказуючи на окремих журналістів у зоні преси.

Як повідомляють очевидці, дехто з натовпу навіть попереджав пресу: «ви наступні» і що їхній «час прийде». Репортерка Axios Софія Кай повідомила, що кілька учасників мітингу намагалися прорватися крізь бар’єри, які обгороджували пресзону, але їх зупинили працівники служби безпеки.

У той час як передвиборчий штаб Трампа закликав своїх співробітників «засудити всі форми насильства» і заявив, що «не терпітиме небезпечної риторики в соціальних мережах», деякі прихильники експрезидента із середовища MAGA Media різко критикували пресу за її жорстку критику Трампа. Деякі прихильники Трампа звинувачують пресу у створенні напруженої атмосфери, яка посприяла замаху на вбивство. При цьому вони здебільшого не зважають на жорстку риторику самого Трампа, зазначає CNN.

Як пише видання, частина прихильників експрезидента із середовища MAGA зробили із журналістів цапа-відбувайла за атаку на нього, піднявши настрої проти медіа до тривожної висоти. «Щоденно MSNBC розповідає своїй аудиторії, що Трамп стане загрозою для демократії, авторитарним правителем і потенційним диктатором, якщо його ніхто не зупинить. Що ж вони думали станеться?» — написав консервативний радіоведучий Ерік Еріксон на іксі (раніше твітер).

За трохи більше ніж сто днів до листопадових виборів різке ставлення до преси викликало занепокоєння серед керівників новинних служб і спровокувало дискусію в редакціях щодо безпеки журналістів та запобіжних заходів, особливо в контексті з’їзду Республіканської партії, де зберуться безліч журналістів разом із тисячами прихильників Трампа.

Нагадаємо, в неділю 14 липня під час передвиборчого мітингу в американському штаті Пенсильванія снайпер спробував застрелити колишнього президента США та цьогорічного кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Трамп вижив, діставши поранення у вухо. При цьому один із прихильників президента загинув, а двоє дістали тяжкі поранення. 

За даними ФБР, нападником на Трампа виявився 20-річний Томас Метью Крукс, зареєстрований як виборець від Республіканської партії в Пенсильванії. Його застрелила служба безпеки.

У соцмережах швидко поширилося відео, на якому чоловік стверджує, що він нібито є Круксом, і висловлює ненависть до республіканців і Трампа. Однак журналіст-фактчекер BBC Шаян Сардарізаде повідомив, що це відео фейкове і створене, ймовірно, для тролінгу.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на замах на життя кандидата у президенти США Дональда Трампа та побажав Америці зміцнитися після цієї події.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
610
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду