Зеленський висловив підтримку США після замаху на Дональда Трампа

Зеленський висловив підтримку США після замаху на Дональда Трампа

14 Липня 2024
474
14 Липня 2024
10:42

Зеленський висловив підтримку США після замаху на Дональда Трампа

474
Дональд Трамп пережив замах під час виступу на передвиборчому мітингу. Життю та здоров’ю політика нічого не загрожує, він дістав поранення у вухо.
Зеленський висловив підтримку США після замаху на Дональда Трампа
Зеленський висловив підтримку США після замаху на Дональда Трампа

Президент України Володимир Зеленський відреагував на замах на життя кандидата у президенти США Дональда Трампа та побажав Америці зміцнитися після цієї події. Про це він написав у своєму акаунті в мережі X.

«З жахом дізнався про стрілянину по колишньому президенту США Дональду Трампу. Такому насильству немає виправдань та не повинно бути місця будь-де у світі. Насильство ніколи не має перемагати», — наголосив Зеленський.

Президент України висловив радість з приводу того, що Дональд Трамп вже в безпеці, та побажав йому швидкого одужання. Окрім цього, Зеленський висловив співчуття родині та близьким жертви цього нападу — учасника мітингу.

На завершення Володимир Зеленський побажав Америці «вийти з цього сильнішою», підкреслюючи важливість єдності та стійкості перед обличчям таких викликів.

Що відомо про замах?

У ніч на неділю, 14 липня, під час передвиборчого мітингу в американському штаті Пенсильванія снайпер спробував застрелити колишнього президента США та цьогорічного кандидата у президенти від Республіканської партії Дональда Трампа. Трамп вижив, діставши поранення у вухо. При цьому одного з прихильників президента було вбито, а двоє дістали тяжкі поранення. Питання про те, як і чому нападник зміг безперешкодно розміщуватися на даху поряд із місцем проведення мітингу, буде порушено під час розслідування, яке взяло на себе ФБР.

О шостій вечора за місцевим часом Дональд Трамп брав участь у черговому мітингу. Він проходив у місті Батлері. Спочатку мітинг мало чим відрізнявся від усіх попередніх. Трамп активно жестикулював, повертаючись у різні боки і розмахуючи руками.

Повернувшись праворуч, він почав говорити про рекордну кількість нелегальних перетинів південного кордону. Але тут раптом гучний вибух перервав політика. Трамп підніс праву руку до вуха і впав на землю. Миттєво співробітники Секретної служби прикрили його своїми тілами.

У натовпі тим часом почулися крики, що вказували на те, що хтось серед учасників мітингу постраждав. Пізніше з'ясувалося, що одного з прихильників Трампа було вбито, а двох тяжко поранено.

Дональд Трамп вижив, але змушений був якийсь час перебувати на землі, поки спеціальні служби шукали снайпера, який заліг за периметром на даху. Після того, як стрільця ліквідували, співробітники охорони, взявши Трампа в кільце, спробували вивести його з трибуни. Фото із закривавленим експрезидентом з піднятою вгору рукою в оточенні спецслужб і на тлі американського прапора миттєво стало вірусним.

За даними CNN, ФБР ідентифікувало снайпера як 20-річного Томаса Метью Крукса з Бетел-Парку у штаті Пенсильванія.

Сам Дональд Трамп після замаху вирушив до місцевого госпіталю. За дві години лікарі переконалися, що життю та здоров'ю політика нічого не загрожує, після чого Трамп подякувати Секретній службі США та всім правоохоронним органам за їхню швидку реакцію.

Нагадаємо, Дональд Трамп пригрозив у разі перемоги на виборах відправити Цукерберга до в’язниці. 

Фото: David Paul Morris / Bloomberg.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
474
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду