Росія після удару по «Охматдиту» просуває наратив про «мир будь-якою ціною», — ЦПД

Росія після удару по «Охматдиту» просуває наратив про «мир будь-якою ціною», — ЦПД

10 Липня 2024
6309
10 Липня 2024
14:17

Росія після удару по «Охматдиту» просуває наратив про «мир будь-якою ціною», — ЦПД

6309
За словами керівника Центру, мета ворога — отримати відсоток людей в українському суспільстві, які підтримуватимуть мир на російських умовах.
Росія після удару по «Охматдиту» просуває наратив про «мир будь-якою ціною», — ЦПД
Росія після удару по «Охматдиту» просуває наратив про «мир будь-якою ціною», — ЦПД

Після ракетного удару по київській лікарні «Охматдит» Росія просуває серед українців наратив про потребу «миру будь-якою ціною». Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Як пише ЦПД, після нещодавнього терористичного удару по Києву агенти впливу Росії та окремі лідери думок, що підхопили їхні меседжі, просувають серед українців наратив про потребу «миру за будь-яку ціну», що фактично означає мир на умовах Росії.

«Головна мета кампанії росіян — дати частині суспільства надію, що війна може завершитися в один момент, але на умовах РФ. І коли після цього слідує посилення терору, люди, які вже повірили у швидке завершення війни, на емоціях починають резонувати відповідні вимоги. У цей процес включаються росіяни і штучно намагаються масштабувати окремі наративи серед населення», — зазначив голова ЦПД Андрій Коваленко.

За його словами, мета ворога — отримати відсоток людей в українському суспільстві, які підтримуватимуть мир на російських умовах. 

Коваленко додав, що паралельно з актами терору ворог веде зараз агресивну інформаційну операцію, тому лідерам думок важливо відповідально підходити до того, які меседжі вони транслюють на свою аудиторію.

«Багатьом інфлюєнсерам варто вивчити історію України, принаймні ХХ століття, щоб знати про геноцид і не транслювати вигідні росіянам наративи. Росіянам потрібна українська територія без українців. Вони прагнуть вигнати або знищити нас усіх», — сказав Коваленко.

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації зібрав російські фейки, поширені в телеграм-каналах, щодо ракетного удару Росії по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві 8 липня. Зокрема, деякі пропагандистські пабліки називали російську атаку «провокацією режиму Зеленського» та «роботою української ППО». При цьому деякі шкодували, що ракета впала не на основний корпус лікарні, де нібито лікують військових ЗСУ.

Раніше, за даними ЦПД, Росія розпочала інформаційну операцію «Мир», метою якої є розмивання української Формули миру в інфопросторі Заходу, Глобального Півдня та України.

Фото: наслідки ракетного удару по лікарні «Охматдит» / Ігор Клименко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6309
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
5 дн. тому
Сьогодні керівництво країни робить все для того, щоб нашу державу ворог розчленував. Тотальна корупція, розкрадання коштів вищими посадовими особами. відсутність відповідальності та покарання, імпотентність нинішньої влади, ось основні загрози а не "наративи" які прочавлює московія.Ви хоч іноді спілкуйтеся з людьми, тоді будете знати їх думки. В київських бункерах ви німі та глухі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду