Укрінформ та фотокореспонденти Ліберови зняли документальний фільм «Кринки»

Укрінформ та фотокореспонденти Ліберови зняли документальний фільм «Кринки»

9 Липня 2024
894

Укрінформ та фотокореспонденти Ліберови зняли документальний фільм «Кринки»

894
Фільм побудований на коротких розповідях воїнів. Частину відео відзняли на звичайні телефони самі військові на позиціях.
Укрінформ та фотокореспонденти Ліберови зняли документальний фільм «Кринки»
Укрінформ та фотокореспонденти Ліберови зняли документальний фільм «Кринки»

Укрінформ спільно з подружжям фотокореспондентів Костянтином і Владою Ліберовими зняли документальну стрічку «Кринки». Про це повідомляє Укрінформ.

Костянтину та Владі Ліберовим вдалося зафільмувати події на Кринківському плацдармі на Херсонщині. Це унікальні кадри пекельних боїв, евакуації поранених на човнах, героїчної роботи операторів FPV-підрозділу Falcon, виживання у вщент зруйнованому селі бійців 126-ї окремої бригади ТРО 30-го корпусу морської піхоти ЗСУ.

Фільм побудований на коротких розповідях воїнів: як це — воювати по горло у воді, форсувати Дніпро під прицільним ворожим вогнем, маскувати позиції там, де фактично нічого немає, навіть руїн від будинків, залежати цілковито від операторів дронів, які доставляють воду та їжу для життя,

У картини нульовий бюджет. Частину відео відзняли на звичайні телефони самі військові на позиціях. В особливо небезпечних місцях фотографи вдавалися до зйомок дроном. Жодних професійних відеокамер, операторів, помічників чи сценаристів не задіювали.

«Для нас із Костею перш за все цей фільм — про абсолютний героїзм людей, про яких незаслужено не розповідають. Ключові герої фільму — це добровольці, в яких було абсолютно інше життя до 24 лютого, які самостійно прийшли до військкомату, самостійно всього навчались і добровільно взяли на себе величезний тягар», — розповідає Влада.

Продюсерка фільму, керівниця головної редакції «Мультимедіа» Укрінформу Галина Стасєва розповіла, що ідея фільму почалася з проєкту «Станція Краматорськ», де головними героями є нинішні військові. «Коли у перервах між зйомками "Станції Краматорськ" ведучі Ліберови зібралися на фронт висвітлювати війну, я попросила їх, крім фотографій, записувати короткі трихвилинні відео на кшталт "три питання з окопу"», — розповіла Стасєва. Натомість фотографи привезли з фронту понад 600 Гб унікального відеоматеріалу.

«У кожному кадрі містилася потужна енергетика, відверті розповіді військових про смерть довкола них, впереміш із неперевершеним тонким почуттям гумору наших воїнів — це той магнетизм і та прихована сила, завдяки яким бійці тримають фронт у зовсім нерівних умовах, при значному переважанні противника у кількості», — ділиться враженнями продюсерка.

Режисерка стрічки Ольга Дмитренко із більше десяти годин відзнятого матеріалу вибрала лише найбільш динамічні, кульмінаційні кадри.

Закритий допрем’єрний показ стрічки відбудеться 10 липня о 18:00. Щоб акредитуватися, представникам медіа потрібно надіслати назву ЗМІ, ПІБ та контактний номер телефону на e-mail: smmukrinform@gmail.com.

Перед початком закритого показу, крім вступного слова творців фільму, заплановано також виступ гендиректора Укрінформу Сергія Череватого. Серед запрошених гостей: військовослужбовці та військове керівництво, зокрема командир роти 220-го батальйону 126-ї бригади ТРО Ігор Халус, пресофіцер 126-ї окремої бригади тероборони Віталій Гілевич, волонтер, який пройшов російський полон, Костянтин Миргородський, голова Фонду «Повернись живим» Тарас Чмут, волонтери Сергій Стерненко, Сергій Притула, ютуб-блогер Антон Птушкін та інші.

На заході Ліберови також презентують фотовиставку зі світлин, відзнятих на півдні під час операцій на лівому березі Дніпра.

Прем’єра стрічки — 11 липня о 18:00 на ютуб-каналі Укрінформу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
894
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Бо не вміють працювати
6 дн. тому
"Жодних професійних відеокамер, операторів, помічників чи сценаристів не задіювали." . З цим дуже швидко розібралися б на Суспільному. Долали б п'ять-шість продюсерів і все стало би на свої місця. Без хмари продюсерів нормального кина не буває. Доказано на Суспільному.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду