«Жовта стрічка» передає грошову премію Сахарова у фонд «Охматдиту»

«Жовта стрічка» передає грошову премію Сахарова у фонд «Охматдиту»

9 Липня 2024
996

«Жовта стрічка» передає грошову премію Сахарова у фонд «Охматдиту»

996
Рух передасть на підтримку лікарні свою частину грошової винагороди за премію, яку отримав у 2022 році. Сума внеску складає понад 350 тисяч гривень.
«Жовта стрічка» передає грошову премію Сахарова у фонд «Охматдиту»
«Жовта стрічка» передає грошову премію Сахарова у фонд «Охматдиту»

Рух «Жовта стрічка» передає грошову премію Сахарова на підтримку київської лікарні «Охматдит», яку напередодні росіяни атакували ракетами. Про це рух повідомив у соцмережах.

«Жовта стрічка» вирішила скерувати свою частину грошової винагороди за Премію Сахарова, яку рух отримав у 2022 році, на підтримку фонду дитячої лікарні «Охматдит» у Києві. Рух поінформував листом Європейський парламент про це рішення.

Сума внеску складає понад 350 тисяч гривень і буде використана для критично важливих потреб лікарні в цей важкий час, повідомляє рух.

Нагадаємо, 8 липня російська армія під час масованого обстрілу України вчинила черговий воєнний  злочин, обстрілявши дитячу лікарню «Охматдит», ще один медзаклад та житлові будинки в Києві і в Кривому Розі. 

СБУ встановила, що по «Охматдиту» росіяни вдарили ракетою Х-101. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством).

Президент Володимир Зеленський повідомив, що росіяни запустили понад 40 ракет різних типів та атакували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ, Краматорськ. 

Підтримати «Охматдит» можна переказавши кошти безпосередньо медичному закладу або за реквізитами для фонду, вказаними на сайті лікарні.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до низки міжнародних організацій із закликом відреагувати на російський обстріл медичного закладу. 

Тим часом російські пропагандисти почали виправдовувати черговий терористичний акт російських злочинців, поширюючи відповідні фейки

У Києві станом на ранок 9 липня кількість постраждалих від вчорашнього російського ракетного удару зросла до 117 осіб, 27 осіб загинули. 

У Києві та Кривому Розі 9 липня оголосили днем жалоби у зв'язку з російським масованим ракетним ударом по Україні 8 липня. 

Нагадаємо, у 2022 році премію імені Андрія Сахарова «За свободу думки» здобув Український народ. Лауреатами від імені України назвали президента Володимира Зеленського та лідерів у сфері політики, громадських діячів, захисників України, а також державні служби. Це, зокрема, Державна служба з надзвичайних ситуацій, парамедикиня Юлія «Тайра» Паєвська, голова правозахисної організації «Центр громадянських свобод» Олександра Матвійчук та інші.

Фото: Vlada Liberova / Libkos / Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
996
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду