Росія розпочала інформоперацію «Мир» з метою розмити українську Формулу миру, — ЦПД

Росія розпочала інформоперацію «Мир» з метою розмити українську Формулу миру, — ЦПД

5 Липня 2024
3129

Росія розпочала інформоперацію «Мир» з метою розмити українську Формулу миру, — ЦПД

3129
Першими ознаками цієї операції стали вкидання низки фейкових мирних планів з різними пропозиціями і конспірологічних теорій, начебто «таємні перемовини розпочались».
Росія розпочала інформоперацію «Мир» з метою розмити українську Формулу миру, — ЦПД
Росія розпочала інформоперацію «Мир» з метою розмити українську Формулу миру, — ЦПД

Росія розпочала інформаційну операцію «Мир», метою якої є розмивання української Формули миру в інфопросторі Заходу, Глобального Півдня та України. Про це заявляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО.

Як пише ЦПД, першими ознаками цієї операції є вкидання низки фейкових мирних планів з різними пропозиціями та конспірологічні теорії про те, що «таємні перемовини розпочались». 

За словами керівника ЦПД Андрія Коваленка, відпрацьовують цю інформаційну повістку як російські пропагандисти всередині РФ, так і на інформаційних майданчиках країн Азії, Близького Сходу, експерти, зокрема мережа, яка працює на Заході. Активно коментує «мирні ініціативи РФ» і сам Путін.

«Головна логіка дій росіян — створити білий шум, спрацювати на частину суспільства, яке готове на мир за будь-яку ціну. Насправді ж Росія не готова до справедливого миру та нарощує військові спроможності для продовження війни. Сіяння сподівань щодо готовності до миру має на меті створити ілюзію, що це Україна не хоче миритися. І це їхній головний наратив для різних аудиторій світу», — пояснив Коваленко. 

За його словами, єдиним реальним доказом того, що Росія готова до справедливого миру, буде присутність її представників на другому Саміті миру. Втім, наразі Росія робить усе, щоб розмивати українську Формулу і заговорювати все це власними «планами».

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації при РНБО попереджав, що Росія посилює спроби дискредитації Української формули миру з наближенням Саміту миру у Швейцарії. 

Напередодні Глобального саміту миру дослідники зафіксували збільшення кількості російської пропаганди, а швейцарський уряд повідомив про сплеск кібератак та дезінформаційних кампаній проти самої Швейцарії.

Перший Глобальний саміт миру за ініціативою України пройшов 15–16 червня у швейцарському Бюрґенштоці. У ньому взяли участь 101 країна та міжнародна організація. Спільне комюніке за підсумками Саміту підписали 78 країн і чотири організації — Рада Європи, Європейська комісія, Європейська рада і Європейський парламент. Сам документ опублікований на сайті Президента України.

Фото: ЦПД

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3129
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду