Оголошено програму Літньої кіношколи в межах 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Оголошено програму Літньої кіношколи в межах 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю

5 Липня 2024
460

Оголошено програму Літньої кіношколи в межах 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю

460
Упродовж 19 та 20 липня учасники Літньої кіношколи зможуть відвідати 16 лекцій від українських та міжнародних кінематографістів. Фокусною темою заходу стане українське кіно в умовах повномасштабної війни.
Оголошено програму Літньої кіношколи в межах 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю
Оголошено програму Літньої кіношколи в межах 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Українська кіношкола оголосила програму Літньої кіношколи, яка пройде 19–20 липня в Українському домі в межах 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю в Києві та програми «Кінопростір» в Українському домі. Про це повідомила пресслужба Української кіношколи.

Упродовж 19 та 20 липня учасники Літньої кіношколи зможуть відвідати 16 лекцій від українських та міжнародних кінематографістів. Фокусна тема заходу — українське кіно в умовах повномасштабної війни.

19 липня темою дня стане «Яким має бути українське кіно сьогодні?».

10:00–11:00. Новий сторітелінг в умовах війни. Спікер: Любомир Левицький, український кінорежисер, сценарист, продюсер.

11:10–12:10. Виклики та способи їх вирішення під час створення серіалів в умовах війни. Спікер: Сергій Карпенко, креативний продюсер телеканалу «2+2».

12:10–13:10. Штучний інтелект та інноваційні технології в кіно та візуальному мистецтві. Спікер: Євген Санніков, керівник департаменту досліджень та інновацій Film.ua Group. 

13:25–14:25. Тритмент документального кіно як інструкція для зйомки. Спікер: Руслан Шаріпов, український сценарист і креативний продюсер документально-історичних проєктів виробництва «1+1».

13:25–14:25. Продюсування фільмів під час війни. Спікер: Кирило Горобець, український кінопродюсер, виконавчий продюсер Film.ua Group, куратор продюсерської програми в Українській кіношколі.

14:55–15:55. Принцип деконструкції: як зрозуміти світових лідерів анімації? Спікер: Олег Маламуж, український режисер анімаційних фільмів («Викрадена принцеса», «Мавка. Лісова пісня»).

16:05–17:05. Від ідеї до роботи з актором (практикум для режисерів та акторів). Спікер: Тарас Дронь, український кінорежисер, продюсер, сценарист, член Української кіноакадемії.

17:15–18:15. Секрети успішного пітчингу. Спікер: Олексо Гладушевський, генеральний продюсер першого офлайн-кінофестивалю прем’єрних українських фільмів «Миколайчук Open».

18:25–19:25. Просування національного кінопродукту на світовому ринку: виклики та рішення. Спікерка: Елене Мікаберідзе, грузинська кінорежисерка.

Другого дня, 20 липня, організатори сфокусуються не темі «Документальне кіно — історія наживо».

10:00–11:00. Чого хочуть глядачі: що зробить кіно популярним на ОТТ-платформі? Спікерка: Марина Каплун, керівниця відділу контенту «Київстар ТБ». 

11:10–12:40. Попдокументалістика. Як створити успішний проєкт. Спікери: Артем Григорян і Максим Сердюк, режисер і продюсер, співзасновники української продакшн-студії «Knife! Films», що зараз фокусується на популярному документальному кіно.

12:50–13:50. Зустріч із Сергієм Созановським, українським продюсером, засновником кіностудії Film.ua.

14:10–15:10. Документальне кіно як потужний інструмент донесення меседжів до міжнародної аудиторії. Спікер: Алан Бадоєв, український режисер, сценарист, кліпмейкер і телеведучий, режисер документального фільму «Довга доба».

15:30–17:30. Польський досвід у створенні документального кіно. Спікер: Мачек Хамела, польський кінорежисер і продюсер, відомий своїми документальними фільмами.

15:20–17:30.  Особливості проходження кастингів та комунікація в межах індустрії. Спікерка: Орина Петрова, українська кастинг-директорка. 

16:20–17:20. Створення діалогу з героєм у документальному проєкті, виклики та їх вирішення. Спікер: Азад Сафаров, кінорежисер, журналіст, з 2014 року працює в зоні війни в Україні. Працював із CNN, «Радіо Свобода», Euronews, а з грудня 2021 року продюсує і координує роботу Sky News в Україні.

Придбати абонемент Літньої кіношколи можна за посиланням.

Власники абонементів Літньої кіношколи також можуть відвідувати кінопокази Одеського міжнародного кінофестивалю за опцією Last minute, якщо є вільні місця в залі. 

Нагадаємо, 15-й Одеський міжнародний кінофестиваль, який проходить за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Програми «Креативна Європа» Європейського Союзу, відбудеться з 12 по 20 липня 2024 року в місті Києві.

Нещодавно ми писали про стрічки у спеціальній програмі-ретроспективі «Наша ДНК», а також у Національному конкурсі. Організатори кінофестивалю також оголосили імена членів журі, яке оцінюватиме фільми цьогорічної Міжнародної європейської конкурсної програми, а також журі Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI.

Напередодні оголосили відкритим продаж та бронювання квитків на фільми конкурсних та позаконкурсних програм ОМКФ.

Читайте також: 

Архівне фото надала пресслужба Української кіношколи

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
460
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду