Німеччина створила спеціальну робочу групу для протидії російській дезінформації

Німеччина створила спеціальну робочу групу для протидії російській дезінформації

19 Червня 2024
578
19 Червня 2024
12:49

Німеччина створила спеціальну робочу групу для протидії російській дезінформації

578
Основна увага робочої групи буде зосереджена на виявленні та розвінчанні дезінформаційних операцій у соціальних мережах.
Німеччина створила спеціальну робочу групу для протидії російській дезінформації
Німеччина створила спеціальну робочу групу для протидії російській дезінформації

Німеччина створила спеціальну робочу групу з протидії дезінформаційним кампаніям, які, на думку уряду в Берліні, спрямовані на підрив демократії та сіють розбрат у суспільстві. Про це повідомляє Bloomberg.

Створюючи новий підрозділ, уряд країни реалізує висновки, викладені в опублікованій минулого року стратегії національної безпеки, в якій Кремль названо головною загрозою для безпеки Німеччини. 

Спецпідрозділ, який є спільною ініціативою міністерств внутрішніх справ, закордонних справ та юстиції, розпочне роботу з 10 спеціальними аналітиками. Згодом кількість співробітників має бути збільшена вдвічі — до 20 осіб, які займатимуться моніторингом та аналізом.

Основна увага буде зосереджена на виявленні та розвінчанні дезінформаційних операцій у соціальних мережах, у тому числі тих, які можуть спонсоруватись Кремлем.

Одним із прикладів є так звана кампанія «Doppelgaenger», яка, за даними німецького уряду, за кілька тижнів згенерувала понад мільйон постів у соцмережі Х з десятків тисяч фейкових акаунтів.

Інша мета полягає в тому, щоб попередити і знешкодити кампанії до того, як вони набудуть розмаху.

Міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер заявила, що ситуація з безпекою в Німеччині «залишається напруженою» як через «жорстоку агресійну війну Росії проти України», так і через «жахливу ескалацію на Близькому Сході».

«Війна, яку веде очільник Росії Володимир Путін, спрямована також і проти нас. У нього також є поплічники на крайніх правих і крайніх лівих позиціях у наших парламентах, які один в один переймають його пропаганду», — сказала в інтерв'ю Sueddeutsche Zeitung міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Нагадаємо, напередодні Саміту миру, який відбувався у швейцарському місті Бюрґенштоці 15–16 червня, дослідники зафіксували збільшення кількості російської пропаганди, а швейцарський уряд повідомив про сплеск кібератак та дезінформаційних кампаній проти самої Швейцарії.

Читайте також: 

Фото ілюстративне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
578
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду