В Україні стартував конкурс учнівських есе «Я тебе чую»: лист однолітку в окупації»

В Україні стартував конкурс учнівських есе «Я тебе чую»: лист однолітку в окупації»

16 Червня 2024
1156
16 Червня 2024
18:41

В Україні стартував конкурс учнівських есе «Я тебе чую»: лист однолітку в окупації»

1156
Мета конкурсу — сформувати в суспільстві розуміння і співпереживання до реалій життя дітей на тимчасово окупованих територіях.
В Україні стартував конкурс учнівських есе «Я тебе чую»: лист однолітку в окупації»
В Україні стартував конкурс учнівських есе «Я тебе чую»: лист однолітку в окупації»

Стартував Всеукраїнський конкурс учнівських есе «Я тебе чую»: лист однолітку в окупації», мета якого — сформувати в суспільстві розуміння і співпереживання до реалій життя дітей на тимчасово окупованих територіях. Про це в телеграмі повідомляє Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій. 

До участі в конкурсі запрошують учнів 8–11 класів закладів загальної, професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Їм пропонується написати есе у формі листа до ровесників, які проживають на тимчасово окупованих територіях, щоб висловити їм розуміння їхнього становища та слова підтримки. 

«Для написання есе рекомендується ознайомитись із матеріалами про реалії життя дітей в окупації. Учасники, які пройшли відбірковий етап, отримають дипломи лауреатів та учасників конкурсу. Кращі роботи будуть рекомендовані для публікації», — йдеться в повідомленні парламентського Комітету. 

Зазначається, що конкурс важливий для підтримки дітей, які зараз перебувають під окупацією. Листи однолітків допоможуть їм усвідомити, що про них пам’ятають і чекають вдома. 

Роботи на конкурс приймаються до 31 липня, результати оголосять до 1 вересня. З його умовами та порядком проведення можна ознайомитися за посиланням

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях України проживає понад 1,6 млн дітей615 тисяч із них — шкільного віку. Мінімум 100 тисяч із них залучено до російських пропагандистських «молодіжних організацій». Такі дані надала голова Центру громадянської просвіти «Альменда» Марія Суляліна на пресконференції «Вкрадене дитинство. Як Росія готує до війни українських дітей в окупації та депортації». «Ми окремо виділяємо школярів, адже вони є жертвами системи знищення української ідентичності», — сказала Суляліна. 

Про те, як влада Росії популяризує мілітаризм серед дітей та виховує готовність до війни та смерті в будь-якому віці, «Детектор медіа» розповідав у статті «“Діти-герої”», або Як російська пропаганда змалку вчить помирати “за Родіну”».

Також ми повідомляли, що окупанти в тимчасово захоплених регіонах планують ставити підлітків на військовий облік.

 Фото: телеграм-канал Верховної Ради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1156
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду