Журналістка Наталія Кудрик балотується до Європарламенту від італійської партії Azione

Журналістка Наталія Кудрик балотується до Європарламенту від італійської партії Azione

6 Червня 2024
658
6 Червня 2024
15:46

Журналістка Наталія Кудрик балотується до Європарламенту від італійської партії Azione

658
Серед цілей Кудрик — підтримка ініціатив, які допомагатимуть українському народові побороти російського агресора, робота над створенням умов для остаточної євроатлантичної інтеграції України та підвищення ролі української діаспори в Італії.
Журналістка Наталія Кудрик балотується до Європарламенту від італійської партії Azione
Журналістка Наталія Кудрик балотується до Європарламенту від італійської партії Azione

Українська журналістка Наталія Кудрик, яка нині живе в Італії, балотується до Європарламенту від ліберальної партії Azione («Дія»), яка послідовно проводить проукраїнський курс, в окрузі, що охоплює чотири регіони в центральній Італії: Лаціо, Марке, Умбрія і Тоскана. Про це з посиланням на звернення Кудрик на сайті Linkiesta повідомило Divoche.media.

«Я свідома того, що першопричиною появи мого імені у списках кандидатів опозиційної партії Azione стала затяжна кривава агресія Росії на українській землі та загроза для миру й стабільності європейським демократіям. Завдяки моїй кандидатурі партія прагнула підвищити чутливість італійських виборців до теми необхідності оборони України від російського терору й захисту свободи в Європі. Багаторічний досвід журналістської діяльності став мені корисним у складному італійському контексті, глибоко просякнутому комуністичною та антиамериканською культурою», — розповіла вона.

Серед цілей Кудрик — підтримка ініціатив, які допомагатимуть українському народові побороти російського агресора, робота над створенням умов для остаточної євроатлантичної інтеграції України, реформою системи європейської безпеки та підвищенням авторитету Риму в Євросоюзі, а також підвищення ролі української діаспори в Італії.

«Протягом майже двадцяти років життя й роботи в Італії я особисто витримала важкі часи. Але я також засвоїла урок: коли віриш і наполегливо прямуєш до правильної мети, то час буде на твоєму боці. В Італії улюбленим для мене стало прислів’я: крапля камінь точить або тиха вода круті береги підмиває. Так само крапля за краплею не лише деформує камінь, а формує і тебе», — зазначила Наталія.

Голосування в Італії відбудеться 8–9 червня.

Як зауважує Divoche.media, Наталія Кудрик переїхала до Риму у 2005 році, працювала репортеркою, зокрема в The Ukrainian Week, «BBC Україна» та «Радіо Свобода». Згодом вийшла заміж та залишилася в Італії.

На виборах до Європарламенту від Італії також балотуються українки Катерина Шморгай та Марина Соріна від лівої коаліції Stati Uniti d’Europa («Об’єднані держави Європи»), представниця Німеччини українського походження Ольга Дуб-Бюссеншютт від Християнсько-соціального союзу та українка з Бельгії Марта Барандій від партії Voor U («Для вас»).

Фото: Наталія Кудрик / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
658
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду