«Книжковий арсенал»–2024 в умовах війни відвідало 35 тисяч людей

«Книжковий арсенал»–2024 в умовах війни відвідало 35 тисяч людей

5 Червня 2024
530
5 Червня 2024
12:44

«Книжковий арсенал»–2024 в умовах війни відвідало 35 тисяч людей

530
Порівняно з минулим роком кількість відвідувачів зросло на 7 тисяч.
«Книжковий арсенал»–2024 в умовах війни відвідало 35 тисяч людей
«Книжковий арсенал»–2024 в умовах війни відвідало 35 тисяч людей

В умовах повномасштабної війни кількість відвідувачів Книжкового арсеналу у Києві зросла з 28 тисяч у 2023 році до 35 тисяч у 2024-му. Про це повідомила команда Книжкового арсеналу, підбиваючи підсумки ХІІ міжнародного фестивалю, який завершився в неділю, 2 червня.

Цього року організатори впровадили додаткові заходи безпеки та подбали про продовження фестивалю в під час відключення енергопостачання.

За майже чотири фестивальні дні свої стенди представили понад 100 українських видавництв та п'ять книгарень.

Кожна книгарня курувала стенди в певній категорії: Book.ua представила секцію «Художня література, книги англійською мовою»; Readeat — «Художня література»; Сенс — «Нон-фікшн»; Top Comics — «Мальописи»; Книжковий Лев — «Арт-книга».

Найбільшу кількість подій організували видавці, які брали участь у фестивалі. Загалом у подіях взяли участь понад 260 гостей з України та закордону — це Оксана Забужко, Таня Малярчук, Юрій Андрухович, Ярина Чорногуз, Олександр Михед, Олександра Матвійчук, Ахтем Сеїтаблаєв, Ботакоз Кассімбекова, Ніколя Танзер, Девід Патрікаракос, Уям Блеккер та інші.

Цьогоріч фестиваль також започаткував професійну програму Book Arsenal Fellowship Program, в межах якої Арсенал відвідали семеро іноземних видавців та агентів з Чехії, Польщі, Данії, Грузії, Німеччини, Греції та Італії. Вони провели понад 60 зустрічей з українськими колегами, на яких обговорили налагодження партнерств.

Традиційно на Арсеналі була представлена «Вітрина новинок» яка втілюється на Фестивалі з 2015 року у співпраці з медіаресурсом «Читомо». Цього разу вона зібрала близько 200 книжок, що вийшли друком з червня 2023 до травня 2024 року та стосуються теми війни. Після завершення фестивалю ці книжки передають бібліотекам, що були зруйновані чи пошкоджені через повномасштабне вторгнення.

Нагадаємо, до програми ХIІ Міжнародного фестивалю «Книжковий арсенал» увійшло близько 160 подій, які відбулися в будівлі Старого Арсеналу в Києві з 30 травня по 2 червня. Спеціальну програму із шести подій, об’єднаних концепцією «Тривання голосу», мав Український ПЕН.

Видавництво Vivat представило на «Книжковому Арсеналі» дві новинки — книжки, які встигли передати на склад до того, як російська ракета знищила палітурний цех друкарні «Фактор-Друк» у Харкові.

В рамках «Книжкового арсеналу» Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних сил України відкрило мистецьку виставку «Вдягаю піксель. Історії тих, хто обрав боротьбу».

Крім того, на «Книжковому Арсеналі» «Довженко-Центр» презентував німий фільм «Фата моргана» 1931 року в живому музичному супроводі гурту «Пиріг і Батіг»

Фото: Сергій Хандусенко / «Книжковий арсенал»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
530
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду