СБУ оголосила чотири підозри продюсеру Юрію Бардашу

СБУ оголосила чотири підозри продюсеру Юрію Бардашу

22 Травня 2024
605
22 Травня 2024
13:49

СБУ оголосила чотири підозри продюсеру Юрію Бардашу

605
На початку повномасштабного вторгнення Бардаш утік до Росії, де розпочав широку інформаційну кампанію на підтримку окупантів.
СБУ оголосила чотири підозри продюсеру Юрію Бардашу
СБУ оголосила чотири підозри продюсеру Юрію Бардашу

Служба безпеки України повідомила про підозру продюсеру і музиканту Юрію Бардашу. Про це інформує пресслужба СБУ.

За даними спецслужби, на початку повномасштабного вторгнення Бардаш утік до Росії, де розпочав широку інформаційну кампанію на підтримку окупантів.

Для цього Бардаш регулярно публікує антиукраїнські дописи на сторінках власного телеграм-каналу із загальною аудиторією майже 50 тисяч користувачів. Там він, зокрема, закликає росіян захопити Київ та Харків.

Також Бардаш регулярно повторює тези російської пропаганди в ефірах рупорів Кремля в ютубі.

Експертиза підтвердила факти його інформаційно-підривної діяльності на користь агресора. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Бардашу про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 — публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій;
  • ч. 1, 2 ст. 110 — розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України;
  • ст. 436 — пропаганда війни;
  • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 — виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.

Фігурант переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Юрій Бардаш — колишній український музичний продюсер, працював з проєктами Quest Pistols, Wellboy та іншими, був учасником гурту «Грибы». Виїхав з України навесні 2022 року, отримав паспорт РФ.

Фото: росЗМІ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
605
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду