До 17 травня — реєстрація на нараду з питань медіаграмотності у Відні

До 17 травня — реєстрація на нараду з питань медіаграмотності у Відні

14 Травня 2024
387
14 Травня 2024
10:45

До 17 травня — реєстрація на нараду з питань медіаграмотності у Відні

387
Організатори запрошують представників українських медіа кіл, організацій громадянського суспільства, які працюють у сфері захисту свободи слова та безпеки журналістів, долучитися до заходу.
До 17 травня — реєстрація на нараду з питань медіаграмотності у Відні
До 17 травня — реєстрація на нараду з питань медіаграмотності у Відні

27-28 травня 2024 року у Відні відбудеться організована Головуванням Мальти в ОБСЄ за підтримки Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини Друга додаткова нарада в людському вимірі з питань медіаграмотності та демократії.

Захід включатиме проведення трьох тематичних сесій на теми: «Медіаграмотність і соціальна стійкість: виклики та можливості в цифрову епоху», «Медіаграмотність і усвідомлена демократична участь, зокрема під час виборів» та «Грамотність у сфері свободи ЗМІ як чинник демократії та безпеки», а також низку паралельних заходів. До участі у нараді запрошені представники держав-учасниць, інституцій та виконавчих структур ОБСЄ, міжнародних організацій, експертних кіл, громадянського суспільства.  

Планується, що захід стане платформою для обговорення важливої ролі медіаграмотності у забезпеченні належного інформування суспільства про події з метою захисту населення від дезінформації та збереження демократії.

Організатори наради запрошують представників українських медіа кіл, організацій громадянського суспільства, які працюють у сфері захисту свободи слова та безпеки журналістів, долучитися до заходу. 

Участь у нараді передбачена лише у фізичному форматі. Робоча мова – англійська. Витрати на участь у нараді покриваються стороною, що направляє.

Самостійна онлайн реєстрація учасників відкрита до 17 травня 2024 р. за посиланням http://meetings.odihr.pl/

Організатори наради сподіваються, що виступи представників України під час тематичних сесій дозволять ще раз привернути увагу міжнародної спільноти до необхідності протидії використанню росією пропаганди і дезінформації як інструменту ведення війни проти України в інформаційному просторі; просування медіаграмотності в Україні з метою захисту населення від фейків та дезінформації; нагальності вжиття конкретних заходів щодо захисту безпеки журналістів в умовах повномасштабної війни росії проти України тощо.

Детальну інформацію про захід його організатори розміщуватимуть за посиланням https://www.osce.org/odihr/shdm_2_2024

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
387
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду