Росіяни глушать мобільний зв’язок на прикордонні Чернігівщини

Росіяни глушать мобільний зв’язок на прикордонні Чернігівщини

13 Травня 2024
4735
13 Травня 2024
12:41

Росіяни глушать мобільний зв’язок на прикордонні Чернігівщини

4735
Відсутність мобільного зв'язку на прикордонні заважає дітям навчатися.
Росіяни глушать мобільний зв’язок на прикордонні Чернігівщини
Росіяни глушать мобільний зв’язок на прикордонні Чернігівщини

Росіяни глушать мобільний зв’язок на прикордонні Чернігівської області та роблять усе можливе, щоб поширити на цю територію своє мовлення і просувати серед місцевих свою пропаганду. 

Про це розповіла кореспондентка «Громадського радіо» Таліна Тарасенко. 

За її словами, українські сили оборони докладають зусиль, щоб запобігти таким діям окупантів і щоб місцеві жителі мали доступ до українських теле- та радіомовлення, але в деяких населених пунктах сигналу українського мовлення немає зовсім. 

«Втім, це переважно ті населені пункти, звідки майже виїхали люди», — сказала кореспондентка. 

Вона зауважила, що відсутність мобільного зв'язку на прикордонні заважає дітям навчатися. 

«Там неможливе офлайн-навчання. З телефонним зв'язком, звичайним, ситуація доволі складна. Тож батьки і діти обирають якісь додаткові пристрої, які могли б допомогти навчатись, допомогти в тому, аби бути на зв'язку. І я знаю історії, що діти привозять свої робочі зошити вчителям на перевірку, тому що не завжди є можливість скинути те саме домашнє завдання через інтернет-підключення в соціальних мережах», — розповіла Таліна Тарасенко. 

Кореспондента додала, що якщо говорити про населені пункти вглиб Чернігівщини, то там ситуація краща, але росіяни працюють над тим, щоб заблокувати український сигнал на території українського прикордоння.  

Нагадаємо, раніше ЦПД повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях росіяни через недовіру до місцевого населення глушать мобільний зв’язок під час переміщення своєї військової техніки.

Читайте також: 

Фото: колаж із сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4735
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду